Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan csinálhatnám meg (C)?

Hogyan csinálhatnám meg (C)?

Figyelt kérdés
A c nyelvvel való ismereteim egyenlőre igen felületesek, csak alig egy hónapja tanulom, de megöl a kíváncsiság, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, amit néhány szótár us haznál, hogy pl fel van sorolva az összes szó, elkezdek írni, és ahogy írom a karaktereket, úgy szűri a szavakat. Remélem érthetően figalmaztam, és ha valaki tudja a választ, akkor leírná egy példaprogramban, hogy átnézhessem és megtanulhassam a hiányzó dolgokat?

2015. jún. 6. 20:28
 1/2 savanyújóska ***** válasza:

Most akkor C vagy C++? És online, vagy offline szótár? Mert ha online, az jó eséllyel JavaScript, vagy valamilyen Java elágazás, és túl sok köze nincs a C-hez, valaki egyszer megírta, és kész.

C-ben egyébként, mivel viszonylag kis feladatról van szó, úgy tudod a legegyszerűbben megoldani, ha minden egyes beírt karakter után kiszűröd a szavakat, amik még bent vannak, és újra kiíratod a képernyőre az egészet. Ezt túl kulturáltan ezen a szinten megoldani nem lehet, windows (CSAK windows!) alól:

#include <stdlib.h>

...

system(cls);

...

Ha ezt a System CLS-t okosan használod a többi már csak ciklusok, elágazások és beolvasás kérdése.

Beolvasásnál, az enter megkerülése is probléma, amit ezen a szinten szintén csak gányolással lehet megoldani (és ez szintén Windows only):

#include <conio.h>

...

getch();

...

Ezekkel elvileg meg tudod írni, működni fog, de csak Windows alatt, mert nem igazán van a fenti két dologra ilyen alacsony szintű cross-platform megoldás.

2015. jún. 6. 20:53
 2/2 anonim ***** válasza:

A textbox onchange eseményét kell birizgálni, ez mindig lefut, amikor változás van a szövegben.

G.

2015. jún. 6. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!