Valaki segítene? (C)
Nemrég kezdtem el ismerkedni a C nyelvvel és elakadtam. Azt szeretném megcsinálni, hogy beírok valamit, erre kiír valamit, amit előre megadtam, de ha mást írok be, mást írjon ki.
Pl.: beírok egy szót, kiírja a szinonímáját vagy egy országot és annak a fővárosát.
Lehet, hogy ez nagyon nehéz egy kezdőnek de elég lelkes vagyok, naponta órákat fektetek ebbe bele, amihez a wikipédia anyagát használom. Ha valaki tud egy jobb anyagot, akkor ha lehet írja meg a linket, vagy azt, hogy miből tanult.
ez kicsit nagy falat elsőre :) tekintve, hogy a programnyelvekben nincsen leimplementálva egy magyar nyelvű (de angol sem) szótár, ezt neked kéne megoldanod.
ha viszont csak néhány szóra akarod ezt csinálni, akkor az egy egyszerű switch-case, vagy pedig sok egymásba ágyazott if-else lesz.
kicsit írd le specifikusabban a dolgot, nem igazán értem ezt a beírok valamit kisír valamit, mást írok, mást ír ki dolgot :D
Csinálsz egy tömböt, amibe beletöltöd a szópárokat.
Beolvasod a szót.
Megkeresed a tömbben:
->Ha megtaláltad: kiírod a hozzátartozó szót.
->Ha nem találtad meg: kiírod, hogy bikkmakk.
Vissza az elejére, ad infinitum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!