Cnc esztergagépen a munkadarab nullpont felvételnél a menetkést és a furatkést is be kell mérni, vagy csak a beszúró, nagyoló és simitókést kell tudni bemérni?
Figyelt kérdés
2015. máj. 25. 21:23
1/3 ejbenjaro 

válasza:

Pokoli rég tanultam és azóta sem használtam, de szerintem minden kést be kell mérni, mivel a kések nem egyformák. Ha egy kést mérsz be és az összes többinek is ezt a nullpontot adod, akkor szerszámtöréssel és selejt gyártással számolhatsz.
2/3 anonim válasza:
Minden kést be kell mérni és minden késhez más korrekciós számot kell rendelni. Innen fogja tudni a gép, hogy melyik kést hova mérted be, mert ugye nem egyformák a kések. Vegyük alapul a szerszám kinyúlást nem mindet egyenlő hosszúságra befogni.
3/3 anonim válasza:
Minden szerszámot be kell mérni, menetkést addig kell állítgatni amég bele/rá nem megy a kaliber megy oldala. De ez kb minden szerszámra igaz, addig irogatod a korrekciót vagy rendes szerszámméretet amég méretre nem visz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!