Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy tudok MySQL-ben lekérdezn...

Hogy tudok MySQL-ben lekérdezni egy táblázaton belül egy adatot hogy az ki is írja? (Interneten rengeteg van de egy se működött. )

Figyelt kérdés
Weboldalamba lenne több rang pl.: ingyenes, prémium stb. de nem bírom kiíratni hogy az adott felhasználó éppen milyen ranggal rendelkezik. Regisztráció és bejelentkezés van benne. www.valaki13.pe.hu ide van feltéve ideiglenesen. Ha nem teljesen tiszta hogy mire gondolok akkor lépj be ezzel a felhasználóval: Név: admin , jelszó: admin a fóoknál a tagságot kéne kiíratni. Jelenleg ez van bent: <?php echo "Ingyenes";?>. Ez nem fog változni ha valaki fejleszti prémiumra mert ez központi és nem felhasználófüggő.

2015. máj. 25. 18:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább forráskódot mutass. A frontendből semmit sem fogunk kideríteni.
2015. máj. 25. 18:27
 2/9 A kérdező kommentje:

<?php

$query = "SELECT * FROM login WHERE username='$username' and rang='$rang'";

if ($rs = mysql_query($query)) {

while ($row = mysql_fetch_array($rs)) {

$username = $row['username'];

$rang = $row['rang'];

}

} else {

echo "Hibás lekérdezés.";

}

?>

valami ehhez hasonló kellene nem?

2015. máj. 25. 18:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem a kódodat. Paraméterként megadtad a rangot is, mikor azt nem tudod(?)

<?php

$rang = "";

$username = "admin";

$query = "SELECT * FROM login WHERE username='$username'";

if ($rs = mysql_query($query)) {

$row = mysql_fetch_array($rs);

$rang = $row['rang'];

} else {

echo "Hibás lekérdezés.";

}

echo $username." rangja: ".$rang;

?>

Viszont ha belépés után eltárolod session-be a rangot is, akkor nem kell ezzel szenvedned.

2015. máj. 25. 19:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Arra én is gondoltam de nem írja ki ha így használom: <?php echo $_SESSION['rang']; ?>
2015. máj. 25. 20:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Ja nem adtam meg paraméterként a rangot.
2015. máj. 25. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem mielőtt folytatnád ezt a projektet, olvass el néhány tutorialt, hogy hogyan kell programozni, mert látszólag fogalmad sincs arról, hogy mit csinálsz.
2015. máj. 25. 21:25
 7/9 A kérdező kommentje:
Csak a MySQL részt nem értem a PHP-nak
2015. máj. 26. 06:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor ezután egyértelmű lesz:

[link]

2015. máj. 26. 16:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Itt viszonylag jól le van írva:

[link]

2015. máj. 26. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!