MySQLból C#-ba értékátadás probléma. Valami ötlet?
Sziasztok!
A probléma regisztáció kapcsán merült fel. Egy kapott nick nevet szeretném MySQL-es adatbáziban kikeresni, hogy létezik e már, és valamilyen formában(esetleg bool típussal, hogy megtalálta e vagy sem, vagy az adott név id-jét adná át és azt vizsgálva már tovább tudnék haladni) ezt C#-ba átadni.
Valami ötlet?
1. MySQL tutorial
2. C# + MySQL tutorial
3. SELECT id FROM tábla WHERE nick = ?
MySqlConnection conn;
List<object> values = new List<object>();
using(conn = new MySqlConnection("ide jön a connection string")){
conn.Open();
MySqlCommand cmd = conn.CreateCommand();
cmd.CommandText = "ide jön a query";
MySqlDataReader reader = cmd.ExecuteReader();
while(dr.Read())
for(int i = 0; i < dr.FieldCount; i++)
values.Add((object)dr.GetString(i));
conn.Close();
conn.Dispose();
}
Ezzel megkapod a lekérdezésből az összes értéket. Innentől egy bool metódus amiben egy keresést hajtasz végre. Azért object típusú a lista, mert így tulajdonképpen akármivé át tudod kasztolni, úgy menni fog a típusos keresés is.
kedves 1. : valószínűleg azért írok ide, mert nem sikerült a neten böngészve megtalálni a megoldást..
Szóval:
CREATE DEFINER=`root`@`localhost` FUNCTION `van_e_mar_ilyen_felhasznalo`(nev varchar(50)) RETURNS int(11)
BEGIN
DECLARE van_e INT;
Set van_e=0;
SELECT ID INTO van_e FROM login WHERE nick_name = nev;
RETURN van_e;
END
ez az SQL-es function.. Azért 0- az int típusú változó, mert úgy tudom majd vizsgálni c#-ba..(ha nem talált akkor marad 0, ha talált a találat id-jét rakja oda..
tehát, ez vissza ad egy int típusú változót.. ezt kéne nekem C#-ba :)
> kedves 1. : valószínűleg azért írok ide, mert nem sikerült a neten böngészve megtalálni a megoldást..
Szomorú, pedig teljesen korrekt választ adtam. Szó sem volt eddig arról, hogy feleslegesen túlbonyolítod az életed egy tárolt függvénnyel. :)
Viszont ez esetben én ezt ajánlom:
// Google("c# mysql call function")[0]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!