Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért van az, hogy ha az...

Miért van az, hogy ha az ember generált kódba belenyúl, akkor a form designer-nek annyi? (c#)

Figyelt kérdés
Pl. olyan feladatnál, ahol nem elég egy sima "mezei" szöveg a labelnek, hanem futáskor mindig más, de nem kattintásra, egyéb eseményekre.
2015. máj. 18. 21:12
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Én nem pontoztalak le SimkoL. :)

Ha más azért pontozott le, mert azt írtad, hogy "talán értenél hozzá",akkor: az hazugság lenne, ha azt mondanám,hogy értek hozzá. Akkor nem akadnék el/fent ilyen dolgokon.

#7: milyen másik fájl? Az, ami alapból van?

#6:(vicc, de nem sértésnek szánom,még mielőtt annak hinnéd)

akkor majd a kattingatós dolognál beírom azt, hogy legyen randomszám 1-10 közt és válasszon aszerint. :D

2015. máj. 18. 22:47
 12/13 anonim ***** válasza:

this.label1 = new System.Windows.Forms.Label();

this.SuspendLayout();

//

// label1

//

this.label1.AutoSize = true;

this.label1.Location = new System.Drawing.Point(117, 120);

this.label1.Name = "label1";

this.label1.Size = new System.Drawing.Size(35, 13);

this.label1.TabIndex = 0;

Random r = new Random();

this.label1.Text = r.Next(1,10).ToString();

2015. máj. 19. 03:16
 13/13 anonim ***** válasza:

"milyen másik fájl? Az, ami alapból van? "

Ha VS-ben hozzáadsz egy formot a projethez, akkor 2db cs file keletkezik. Pl egy Form1.cs és egy Form1.Designer.cs

A Form1.cs-be kéne neked írni, a Form1.Designer.cs-t pedig nem kéne bántani, bár megteheted. Beleírhatod a randomot, de ha a designerrel módosítod a UI-t, akkor úgyis felül fogja írni.

2015. máj. 19. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!