Játék designer szeretnék lenni?
Az álom-munkám az, hogy akár egy nagyobb, vagy mondjuk egy kisebb, indie cégnél játékfejlesztőként dolgozzak, de nem mint programozó, hanem mint designer. Pl. aki megtervezi a pályákat, fegyvereket, karaktereket, esetleg egy kicsit a sztorit.
Azt tudom hogy ehhez 3D modellező programokat kéne tanulnom (pl.: Blender, 3ds Max, ha jól emlékszem a névére), de ezen kívül mit tudnátok javasolni, milyen tanácsokat adnátok?
13/F
> Játék designer szeretnék lenni?
A leírásodból ítélve igen.
> milyen tanácsokat adnátok?
Azt, hogy tanulj angolul, tanulj grafikát, tanulj modellezést. És csinálj referenciákat.
Még két dolog eszembe jutott:
- Sok játék kipróbálása, hogy milyen a jó pályadesign és hasonlók, nem azért hogy konkrét ötleteket lopjak, hanem hogy tudjam mi az ami relative jó.
- Főleg ha 2D játék lenne, akkor sokat rajzolni.
Papír, ceruza.
Viccet félretéve, ismerni sokat ismerek, de használni nem nagyon használtam még őket.
> ismerni sokat ismerek
Tanuld meg, hogy szinte mindenhol, főleg interjún az "ismerem" azt jelenti, hogy használtad, és van gyakorlatod benne.
Amire te gondolsz az a "láttam már" vagy a "hallottam a buszon, hogy valaki mesélt valakiről aki már látta." kifejezések. Nem ugyan az a kettő.
Ha tudod mit kell tanulnod, akkor már jó irányba haladsz.
Szia, én is hasonló álmokat dédelgetek mint te, csak én magam szeretnék alapítani egy céget.
Az iskolámban átjárok egy másik osztály óráira, ott a Modo801 nevű programot használjuk. A tanár rengeteg videót ad ki otthoni feladatnak, ezt tudom neked is ajánlani. Egyrészt mivel rengeteget lehet tanulni belőle, másrészt pedig a végeredmény láttán (persze, videóalapján majdnem biztos, hogy a modell is jól fog kinézni) nő a motivációd, és fejlődsz is vele.
És amit tanácsnak tudok mondani, hogyha már választottál programoz, és bele is kezdtél a dologba, hogy gyűjts össze rengeteg kiegészítőt, textúrát, hogy minél nagyobb készleted legyen - szükséged lesz rá!
Ó, igen, és ha saját tervezésű dolgokat is akarsz készíteni, akkor papírt elő, és rajzolj rengeteget - a modelljeid terveit magadnak kell majd elkészítened, amihez nem árt a kézügyesség.
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!