Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Játék designer szeretnék lenni?

Játék designer szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Az álom-munkám az, hogy akár egy nagyobb, vagy mondjuk egy kisebb, indie cégnél játékfejlesztőként dolgozzak, de nem mint programozó, hanem mint designer. Pl. aki megtervezi a pályákat, fegyvereket, karaktereket, esetleg egy kicsit a sztorit.

Azt tudom hogy ehhez 3D modellező programokat kéne tanulnom (pl.: Blender, 3ds Max, ha jól emlékszem a névére), de ezen kívül mit tudnátok javasolni, milyen tanácsokat adnátok?

13/F

2014. szept. 21. 18:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

> Játék designer szeretnék lenni?

A leírásodból ítélve igen.

> milyen tanácsokat adnátok?

Azt, hogy tanulj angolul, tanulj grafikát, tanulj modellezést. És csinálj referenciákat.

2014. szept. 21. 18:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Még két dolog eszembe jutott:

- Sok játék kipróbálása, hogy milyen a jó pályadesign és hasonlók, nem azért hogy konkrét ötleteket lopjak, hanem hogy tudjam mi az ami relative jó.

- Főleg ha 2D játék lenne, akkor sokat rajzolni.

2014. szept. 21. 18:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Milyen rajzoló programokat ismersz?
2014. szept. 22. 12:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Papír, ceruza.

Viccet félretéve, ismerni sokat ismerek, de használni nem nagyon használtam még őket.

2014. szept. 22. 19:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem ismered őket, csak hallottál róluk. Ismerd meg őket! = Tanuld meg őket használni! :)
2014. szept. 22. 21:37
 6/9 anonim ***** válasza:

> ismerni sokat ismerek

Tanuld meg, hogy szinte mindenhol, főleg interjún az "ismerem" azt jelenti, hogy használtad, és van gyakorlatod benne.

Amire te gondolsz az a "láttam már" vagy a "hallottam a buszon, hogy valaki mesélt valakiről aki már látta." kifejezések. Nem ugyan az a kettő.

Ha tudod mit kell tanulnod, akkor már jó irányba haladsz.

2014. szept. 23. 12:39
 7/9 A kérdező kommentje:
Amik 3D modellező programok és így eszembe jutnak most: Blender (ezt már próbálgattam, 3ds MAX, Maya.
2014. szept. 23. 19:06
 8/9 anonim ***** válasza:

Szia, én is hasonló álmokat dédelgetek mint te, csak én magam szeretnék alapítani egy céget.

Az iskolámban átjárok egy másik osztály óráira, ott a Modo801 nevű programot használjuk. A tanár rengeteg videót ad ki otthoni feladatnak, ezt tudom neked is ajánlani. Egyrészt mivel rengeteget lehet tanulni belőle, másrészt pedig a végeredmény láttán (persze, videóalapján majdnem biztos, hogy a modell is jól fog kinézni) nő a motivációd, és fejlődsz is vele.

És amit tanácsnak tudok mondani, hogyha már választottál programoz, és bele is kezdtél a dologba, hogy gyűjts össze rengeteg kiegészítőt, textúrát, hogy minél nagyobb készleted legyen - szükséged lesz rá!

Ó, igen, és ha saját tervezésű dolgokat is akarsz készíteni, akkor papírt elő, és rajzolj rengeteget - a modelljeid terveit magadnak kell majd elkészítened, amihez nem árt a kézügyesség.

17/L

2015. jan. 18. 16:12
 9/9 RenanRin válasza:
Szia! Én is ebben gondolkodok, meg persze a képregény rajzolásban :D
2017. jan. 16. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!