Mi a különbség a get és a set között?
Szia!
A gettel általában egy privát adattag tulajdonságát, értékét tudod elkérni.
A settel pedig ugyanennek a tulajdonságát, értékét tudod átállítani.
Pl a getText - setTextre.
Javaban van egy textboxod, getTexttel a bennelévő stringet tudod elkérni, míg setTexttel a bennelévő stringet tudod módosítani.
Ryo
2:
Nem értek veled egyet. Én például előbb kezdtem el programozni, még kisgyerek koromban, hogy egy szót is tudtam volna angolul. Ebből az irányból sokkal könnyebben tanultam meg az angolt, mert mindenre rá kellett jönnöm az informatikában, hogy mit jelent.
Kérdező, neked meg azt mondom, hogy ha az informatika bármely területével szeretnél foglalkozni, soha ne gyere ezzel, hogy te németes vagy, és nem tudsz angolul, mert mindenképpen meg kell tanulnod idővel az angolt, mert különben esélyed nem lesz semmire.
get lekérdez, set módosít, az utána lévő név, meg az adattag nevét takarja, jelen esetben text nevű változót
És a többieknek annyit fűznék hozzá, hogy nem nélkülözhetetlen az angol a programozáshoz. De gondolom ti is tapasztaltátok, hogy a programozásban alkalmazott angol és a tényleges angol nyelv azért különbözik. Én nem beszélek angolul, de tökéletesen megértem a hiba üzeneteket és a fórumokon megválaszolt kérdéseket. A példa kódok meg időnként sokkal többet mondanak, mintha az egyén anyanyelvére fordították volna. Tény, hogy előnyösebb ha tudsz angolul, de ez időközben úgy is rád ragad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!