Pascal tud kezelni . Ppt-t?
Szeretnék csinálni egy olyan introt a PPP-eimhez, hogy 33 (2^5+1) egyre gyorsuló pergődob- ütés hallatszik, miközben minden ütésre a főcím egyre nagyobb lesz és a főcím és a háttér is színt vált (azt majd kikötöm, h ugyanolyan színűek nem lehetnek). Ezt kézzel megcsinálni baromi hosszú, de programozással meg tudnám csinálni, de csak Pascalhoz értek, amivel eddig csak txt.-t kezeltem.
Kérdés: van-e már esetleg ilyen effekt (körbenéztem és nem találtam)
lehet-e erre használni a Pascalt?
ha igen, hogyan tudok hivatkozni a háttérszínre, a szöveg színére, stb.-re
Ha nem, akkor fordítva működi-e: megtudja-e nyitni a PPP a Pascal-fájl-t? Ha igen, lehet-e Pascallal olyan esztétikus megjelenést elérn, ami stílusában illeszkedik egy PPP- stílushoz (azaz lehet-e például betűstílust, betűméretet váltani, mert az alapot semmiképp sem lehet grafikus megjelenésre alkalmazni)
A turbo ugye ilyet még véletlenül sem tud. Nem erre való.
A freepascal része:
Talán lehet vele, de az example-ekben csak Excell és DOC file-okra van info.
Én megírtam Delphi-ben de ez baromi ronda ahogy elképzelted:
A Delphi tud ppt-t kezelni, de kimondottan sz...tós az időzítés miatt, egy pici tudás már kell.
Utolsó kérdésedre a válasz a Delphi lényegesen kisebb méretben állítja elő a kódot, de elvileg minden megvalósítható a Free-Pascal - Lazarus alatt is mint a Delphiben. Ha tudod értelmezni ezt
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var magas, szeles : integer;
begin
Form1.Color := Random($FFFFFF);
magas := Trunc(Image1.Height * 1.1);
szeles := Trunc(Image1.Width * 1.1);
if (szeles > Form1.ClientWidth) or (magas > Form1.ClientHeight) then
begin
Timer1.Enabled := False;
Exit;
end;
Image1.Top := (Form1.ClientHeight - magas) div 2;
Image1.Left := (Form1.ClientWidth - szeles) div 2;
Image1.Width := szeles;
Image1.Height := magas;
end;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
Randomize;
DoubleBuffered := True;
Image1.Top := (Form1.ClientHeight - Image1.Height) div 2;
Image1.Left := (Form1.ClientWidth - Image1.Width) div 2;
end;
nyert ügyed van.
Szia.
Két megoldás szerintem :
1. Készitel egy videót az elképzeléseddel és beszúrod a ppt első diájának.
2. Megirod pascalban az intrót (lazarus vagy delphi) aztán pediglen megnyittatod a programmal a ppt fájlt ( shelexetute rutin megcsinálja neked : [link] ).
Esetleg az adott PPT fájlt (de inkább már akkor PPS - mert ennél automatikusan indul a diavetités) resurce-ként hozzárakhatod az intros exé-hez. (A program lementi és elinditja)
Sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!