Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » [c++] Most kezdtem tanulni a...

[c++] Most kezdtem tanulni a nyelvet, megnéznétek amit eddig csináltam? Rövid de sietős kód.

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi, hogy mi miért nem jó, illetve hogyan kellett volna megvalósítani azt amit hülyén írtam (attól függetlenül, hogy működő programról van szó). Fej és google alapján csinálom, szóval csak akkor találok viszonyítási alapot ha valami nem úgy működik ahogy szeretném.

http://pastebin@@@@@com/9rKHHnX6

Ez hobbi dolog lesz csak, de most ezek következnek (ha szerintetek nem jó ötlet, akkor mondjatok jobbat):

- inventory + itemek

- sok-sok E betű (ellenségek, játékossal egyidőben cselekednek)

- helyi coop

- 2D grafika, animációk nélkül ( esetleg QT-t vagy még annál is egyszerűbb dolgot ráhúzni )

2015. máj. 12. 23:15
 1/4 anonim válasza:
100%
Elég jó munka. Egy ötletem van így ránézésre, később sokkal kényelmesebb lesz úgy. Az irányokat magadnak 0,1,2,3-mal jelölöd. Ehelyett érdemes rá egy enum-ot létrehozni. Nem kell mindig megjegyezned majd melyik irány melyik, hanem lesz 4 tokened a négy irányra (a c++ valójában az enumot is számként kezeli, tehát továbbra is megcsinálhatsz mindent mint eddig, csak nem kell megjegyezni mit hogy neveztél). Persze ekkora kódnál ez még apróság, de ahogy nő a kód ez egyre kényelmetlenebb lesz így.
2015. máj. 13. 00:05
 2/4 SimkoL ***** válasza:

Egy kis spórolás a kóddal:

struct stats {

string name = "name";

int health = 100;

int damage = 15;

int crit = 5;

int block = 10;

} charStat 'és amiket még akarsz';

és az elseif-ek is ki lehet váltani switch-case - re, valamint a kbhit() függvény az irányításhoz.

2015. máj. 13. 07:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

1. Minden publikus az osztályaidban. Ez a legsúlyosabb hiba.

2. Magic numberek az irányokra.

3. A mozgatás nem a legszerencsésebb. Jobb lennw hozzáadni vagy a térképet a karakterhez, vagy a karaktert a térképhez, mint adattag és nem minden egyes mozgatásnál átadni.

2015. máj. 13. 07:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, kipróbáltam / megfogadtam őket. :)
2015. máj. 14. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!