Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Használtautó-kereskedés...

Használtautó-kereskedés weblapjának adatbázisa?!

Figyelt kérdés

A következő a helyzet lenne egy beadandóm Adatbázis-rendszerek nevű órámra és szeretnék kérni segítséget ötletet ha esetleg van rá mód eddig sqlben dolgoztunk(xampp).A feladat:

Téma:Egy használtautó-kereskedés weblapjának adatbázisa

Követelmények:

szöveges követelmény-leírás,

adatbázis-terv vizuális formában,

CREATE-script,

Egy példa-előfordulás INSERT-scriptje,

A szükséges felhasználók és használati esetek,

használati esetekhez tartozó tárolt eljárások,

egy alkalmazás-generátorral (vagy manuálisan) elkészített web-alkalmazás, ami ezen leírtakat megvalósítja, ingyenes webtárra feltelepítve. Lehetséges programnyelvek: PHP, Java, C#.

Szükséges még 10 értelmes lekérdezés, ami tartalmazzon értelmes feladatokat: rendezést, TOP n kiválogatást, WHERE feltételt, GROUP BY és HAVING csoportosítást.

2015. ápr. 30. 00:08
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi a kérdés?
2015. ápr. 30. 00:12
 2/10 A kérdező kommentje:
Igazából nincs kérdés, hanem inkább ötleteket várok sose csináltam még ilyet és még hasonlót se kellett órán így ez nekem még teljesen új :)
2015. ápr. 30. 08:26
 3/10 anonim ***** válasza:
felkukkantasz a hasznaltauto.hu-ra, az már eleve egy ilyen adatbázis. ott nagyjából megláthatod hogy hogyan működik egy ilyen. nem értek az informatikához, de remélem tudtam segíteni.
2015. ápr. 30. 08:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Mennyire kell nagy legyen?

Meg most mit vársz?

Pl, hogy legyen egy felhasználók tábla, hogy többen tudják kezelni az autókat, valahol kell egy autók tábla, amibe fel lehet vinni a kocsikat, hogy mennyibe kerül, meg adatait, hozzá tárolva pl, hogy ki vitte fel.

Esetleg lehessen sima felhasználókkal is regisztrálni és legyen kommentelési lehetőség az egyes autók adatlapján.

Ja meg persze nem ártana valami kategorizálás az autóknak, pl márkákat fel lehet vinni, ahhoz rendelni az egyes használt autókat, meg esetleg még más adatokat is beadni.

Pl extrákat, ami többen is benne lehet, mint klíma, fűthető ülés lehet 1 közös táblában tárolni és a több a többhöz kapcsolattal behúzni, meg ilyenek?

2015. ápr. 30. 08:43
 5/10 A kérdező kommentje:
A mérete szerintem nem kell túlságosan nagynak lennie kb. egy hasznaltauto.hu lebutított verziója, regisztráció nem szükséges, még azt is mondta a tanár hogy nem kell adatokkal feltölteni szóval csak egy látszatos dolog az egész adatok nélkül, csak mi pl az előző órán ilyeneket tanultunk sqlben hogy: INSERT,UPDATE,DELETE és óra végén meg mondta hogy csinálni kell beadandót és mindenki lefagyott mert még hasonlót se tanultunk mint a beadandók és senki se tudja hogy kezdjen neki meg mit csináljon pontosan.Másoknak vatera.hu/facebook/máv/volán light a beadandó témája.
2015. ápr. 30. 09:03
 6/10 anonim ***** válasza:

"ra végén meg mondta hogy csinálni kell beadandót és mindenki lefagyott mert még hasonlót se tanultunk mint a beadandók"

Nem tanultatok még beadandót? Sírok :DDD

Nyilván az első lépés a követelmények felállítása, mintha te lennél a megrendelő.

Utána megtervezed az adatbázist. Javaslom SQL datamodelert. Ingyenes és ki tudod generáltatni belőle az SQL scriptet.

Majd a legjobban ismert nyelven megcsinálod hozzá az alkalmazást.

2015. ápr. 30. 10:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem beadandót nem tanultunk.. hanem ehhez hasonló feladatokat sose csináltunk még.
2015. ápr. 30. 23:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát, így megy ez. Tanultok alapokat, aztán mint a legós dobozból, a megfelelő elemekből össze kell rakni. Gyanítom tnaultatok SQL-t, létre tudsz hozni táblát, tudsz select-el lekérdezni, meg esetleg UPDATE-el updatelni, és esetleg ismered a DELETE parancsot is - ha ezt a négyet tudod, akkor mindent tudsz az adatbázishoz.

Van józan paraszti eszed, tehát össze tudod írni, hogyan működik főbb vonalakban egy használtautó kereskedés: jönnek be autók, aminek van ára, színe, gyártási éve, futott kilométere, esetleg hibái - meg minden autónak egyedi azonosítója, pl rendszámtáblája, vagy általad adott egyedi azonosító (pl egy autoincrement is tökéletes). Aztán vannak eladások, amikor ezeket az autók megveszik, így többet nem elérhetőek. Tárolhatod másik táblában, törölheted, inaktiválhatod, beállíthatod hogy eladott, ahogy neked szimpatikus.

És ezekből az adatokból csak össze tudsz rakni árszerinti rendezést, tíz legolcsóbb kocsit, x km-nél kevesebbet futottat, aminek a színe piros.

Legalábbis ezeket egészen biztosan tanultad. Ergo tudsz mindent. Programozás (meg úgy általában, minden nem humán tárgy) az alapokra épít. Megtanulod (megtanították) az alapokat, és ezekből az alapokból te összehozod a programot. A fent felsoroltakból én egy utazási iroda komplett adatbázisát működtetem, bár néhol használok egy-két IF-et is.

Ez a terület így működik. Alapokból építkezel, és abból bármit.

2015. máj. 1. 10:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Ettől hívják a helyet iskolának és nem óvodának.

Mi a f#sz van, hogy mostanában mindenki összef#ssa magát az első legapróbb kihívástól?

2015. máj. 1. 10:56
 10/10 A kérdező kommentje:

Sir Butcher köszönöm szépen.

8/9 nem "fostam be" a feladattól egyszerűen csak véleményekre ötletekre vagyok kiváncsi mielőtt neki állok.

2015. máj. 1. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!