Mi a Flash fejlesztői környezete?
[link] bár nem két fillér.
Biztos, hogy egy haldokló (halott) platformra akarsz fejleszteni?
Ez elég érdekes kérdés, rengetegen temetik a technológiát, ami nem is csoda, mert valóban egy borzalom. Erőforrászabáló, nehézkes, kompatibilitási és biztonsági gondjai vannak, de bizonyos területeken még mindig nincs reális alternatívája. Írom ezt úgy, hogy én is kerülöm a webfejlesztésben.
Mégis nagyon sokan nagyon jól megélnek a flashes játékok írásából.
Szóval, én még nem temetném, szerintem van még benne vagy 5-10 év, mire az ellenzők megtalálják a tökéletes alternatívát. Addig meg hajrá. Az actionscript 3 programnyelvre feküdj rá még. A flasht azzal programozzák. A komolyabb fejlesztésekhez azonban a flash nagyon kevés, a szerveroldali programozásba (ASP.net vagy php) is bele kell menni, ha jó alkalmazásokat akarsz írni.
az adobéról nekem mindig ez jut eszembe:
https://www.youtube.com/watch?v=iRuHQagPyi4
https://www.youtube.com/watch?v=RLGcGFHyeb0
már nincs mit mondanom, mindent elmondtak az előttem levők, nem érdemes a flash-el törődni
A Flash-t a HTML5 + JS kombóval készülnek letaszítani a trónról. A Honfoglaló azért ebben van, mert anno a Flash volt csak erre alkalmas.
Programozót a prog.hu-n keress, komplett specifikációval!
Végigolvasva a hozzászólásokat egy kicsit megdöbbentem. Ugyanis 1997-ben azt mondták, hogy Java Applet-eket ne fejlesszünk, mert nehézkes lesz az oldal betöltődése... ...mivel akkor még viszonylag lassú volt az internet sávszélessége, volt ennek alapja, de tulajdonképpen azok hordták le, akik nem értettek hozzá.
A Flash egy QRVA jó dolog, kb. 2004-2005-ben mondták azt, hogy halott lesz, azóta csináltam már jópár oldalt amik tartalmaztak ilyen-olyan mértékben Flash-el megoldott lehetőségeket, menüket vagy design-elemeket, vagy akár játékot.
A HTML 5 + a JQuery sem rossz, de legutóbb szembesültem éppen egy olyan problémával, hogy a HTML5+JavaScrip-es weboldalam nem megy régebbi gépeken (pl XP-n sem), ami érthető valahol... ...és bármilyen fájó is, de még használnak olyan gépeket is.
Nos tehát a véleményem az, erről az egészről, mint azokról a hülyékről akik iPhone-t vesznek... :-)
Sőt azt is hallottam pár éve, hogy a Microsoft a C nyelvet is ki akarja váltani.
Magyarul mindent megszüntetnek, ami jó és használható! :-)
(helyette jönnek a nagy gépigényű fostalicskák, amit lehet tologatni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!