Segíteni programozásba (c++)?
Figyelt kérdés
Nagyon kezdő programozó vagyok... Csináltam egy nagyon egyszerű programot ami kiszámolja 2 szám szorzatát...
Eddig jutottam el vele:
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
setlocale(LC_ALL, "");
int a;
int b;
cout << "Add meg az A értékét:" <<endl;
cin >> a;
cout << "Add meg a B értékét:" <<endl;
cin >> b;
cout << "A két szám szorzata: " <<a*b <<endl;
int valasz;
int i;
int n;
cout << "Szeretnéd újból megcsinálni? (i,n)" <<endl;
cin >> valasz;
A kérdésem az lenne, hogy hogy tudnám azt megcsinálni, hogy ha a válasz i, akkor újra bekér két számot és kiszámolja, ha a válasz n akkor kilép? Előre is köszi a válaszokat :D
2015. ápr. 25. 16:59
11/12 A kérdező kommentje:
nem az endl-al van a gond, hanem, hogy ha i,n helyett mást adok meg akkor megkérdezi hogy igen vagy nem, meg elkezdi újból kérdni az a értékét
2015. ápr. 25. 17:53
12/12 anonim válasza:
Kezdésnek ne tárold int -be a választ és hasonlítsd össze stringel. 1 betűs a válasz így string sem kell elég 1 char hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!