Java nyelv nehéz PHP után?
Mármint ugye mindenkinek más-más nehéz, de egészen más?
Az objektumorintált nyelvek bonyolultak?
PHP az script nyelv (bár én is programnyelvnek szoktam hívni).
Míg a Java egy programnyelv.
Ha magát a nyelvet nézzük, akkor a PHP tudás max segíteni fog, amennyiben az OOP-t ismered.
Java Objektum Orientát folytat (hellyel-közzel) és erősen típusos, azaz nem tudsz csak úgy példányosítani avagy egy változóba értéket csak úgy gyömöszölni. (pl.: int típusba egy stringet)
DE ez is olyan, ha elkezded előbb-utóbb megérted és használod.
Én pl. az itthoni kisebb algoritmusaimat vagy magamnak írt programokat, mind Java-ban írom.
"PHP az script nyelv (bár én is programnyelvnek szoktam hívni).
Míg a Java egy programnyelv. "
Nem tudom, honnan jött ez a hülyeség, de hagyjátok abba. Már több helyen is láttam. A szkriptnyelvek a programnyelvek közé tartoznak. Nem egymást kizáró kategóriák, hanem az egyik tartalmazza a másikat.
#4 +1
A kérdésre:
A nehézség még mindig relatív fogalom. Próbáld ki, és megtudod, NEKED mennyire nehéz.
Eléggé különbözik, de a PHP-ban is van osztály és valamennyire OO. Általában az OO-t támogató nyelvek könyebbek, mert az OO kifejezőképessége előny a használatánál. Tanulni talán egy picivel nehezebb az elején.
4-es jól írja. Mivel sokan nem szeretik a scriptnyelveket ezért ilyen hülyeségeket írnak. Én már láttam olyat is, hogy a PHP leírónyelv. Ami a HTML esetében igaz, de mivel nem érti az illető ezért minden másra is ráfogja. Én sem szeretem, de nem kritizálom így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!