Mi a különbség a C, C#, és a C++ között, és melyiket érdemes elkezdenem tanulni?
A valóságban mindenféle objektumok vannak tulajdonságokkal, hasonlóságokkal. Ez jól modellezhető objektum orientált megközelítéssel, az hogy hol van ez a memóriában és hogy a következő elem 4, vagy 8 bájt távolságra van, többnyire nem kell tudni. Viszont ha ezzel is foglalkoznia kell kezdőként, a lényeget veszítheti el, a részletekben elvész. Persze soros vonalat direkt kezelni nem így kell, de nem is csak a bitvadászatért választottuk a szakmát! Ha szüksége lesz rá, utána néz, de ha minden bitet ismerni akarok akkor nem inkább gépikódban kell dolgozni (nem a "magas" szintű assemblerre gondolok)? És ha minden megy így, megírta a követkető "killer applikációt", tovább léphet a szimbólumok nélküli assemblerre.
Miért kell elvenni a kezdők kedvét? Ha jó ötletük van, kevés technikai tudással is valósíthassák meg, éljenek meg belőle, és tanuljanak bele a részletekbe úgy, hogy sikeresek és élvezik is.
Írjatok sokkal jobb programokat, mint mi írtunk, hajrá fiatalok!
Kedves előttem szóló!
Ha tisztában lennél vele hogy mekkora hülyeséget mondtál, elszégyellnéd magad és egy hónapig egy irányba szaladnál.
A létező legmodernebb nyelv a C#, köze nincs a DOS-hoz, nem hogy DOS alapú lenne. Az hogy te csak konzolos programot tudsz írni, nem azt jelenti hogy másra nem alkalmas.
Ajánlom a következő kulcsszavak jelentésének és tartalmának megismerését: WinForms, WPF, WCF, Silverlight, ASP.NET. Miután mindegyikről átolvastál egy-egy minimum 1000 oldalas könyvet(ezekben a témákban nem nehéz ilyet találni), és lekódoltál pát 10 ezer sor kódot, gyere vissza és írd le hogy még mindig ugyanez-e a véleményed.
Amúgy a C#-nál frissebb nyelvet én sem tudok, ami nem azt jelenti, hogy a legjobb. A Dos-os kavar meg azért lesz mert nyilván először konzolos alkalmazásokat készítenek, és az alapokat gyönyörűen elfelejtették elmondani.
Ez tipikusan a középiskolai oktatásra jellemző, viszont ez is jobb mint a semmi. Egy C# kérdésnél azzal szembesült az előbb, hogy a legény kapott egy házi feladatot valami kenó sorsolásos cuccot kellet hegesztenie. De az osztályokat és metódusokat még nem tanulták, akkor gondolom a nyelv eredetéről sem sokat mondhattak.
Én nem javaslom kezdésnek egy Objektum Orientált nyelv használatát.
Aztán mind1, hogy pascal vagy C vagy valami egészen más.
De szerintem egy OO nyelv előtt jó ha már tisztában van a páciens pár alap dologgal mint elágazások, ciklusok, adattípusok. Ha már írt pár 100 sor kódot. Túlzottan megragadni sem kell persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!