Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a különbség a C, C#, és a...

Mi a különbség a C, C#, és a C++ között, és melyiket érdemes elkezdenem tanulni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 19. 21:28
1 2 3
 11/25 Dorian Gray válasza:
Sokan írjátok, hogy a c# sok mindent elrejt amiket meg kéne tanulni. Erre pár példát tudnátok hoznia a c/c++ viszonylatában?
2010. febr. 25. 09:21
 12/25 anonim ***** válasza:
Elrejti a memóriakezelést például, ez elég fontos része. Elrejti a program szerkezetét (ez a MINDEN csak osztályban elég hülye doktrína), mert bizony ott is van egy main függvény, ami a belépési pont, és ez egy hagyományos függvény.
2010. febr. 25. 11:35
 13/25 anonim válasza:

A valóságban mindenféle objektumok vannak tulajdonságokkal, hasonlóságokkal. Ez jól modellezhető objektum orientált megközelítéssel, az hogy hol van ez a memóriában és hogy a következő elem 4, vagy 8 bájt távolságra van, többnyire nem kell tudni. Viszont ha ezzel is foglalkoznia kell kezdőként, a lényeget veszítheti el, a részletekben elvész. Persze soros vonalat direkt kezelni nem így kell, de nem is csak a bitvadászatért választottuk a szakmát! Ha szüksége lesz rá, utána néz, de ha minden bitet ismerni akarok akkor nem inkább gépikódban kell dolgozni (nem a "magas" szintű assemblerre gondolok)? És ha minden megy így, megírta a követkető "killer applikációt", tovább léphet a szimbólumok nélküli assemblerre.

Miért kell elvenni a kezdők kedvét? Ha jó ötletük van, kevés technikai tudással is valósíthassák meg, éljenek meg belőle, és tanuljanak bele a részletekbe úgy, hogy sikeresek és élvezik is.

Írjatok sokkal jobb programokat, mint mi írtunk, hajrá fiatalok!

2010. febr. 26. 08:23
 14/25 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a suliba a C# nyelvet tanítsák és nem nehéz egyáltalán. Jó kicsit régies (DOS alapú) de jó az és játékot is lehet csinálni. Sztem a C# az jó.
2010. febr. 27. 13:14
 15/25 anonim ***** válasza:

Kedves előttem szóló!

Ha tisztában lennél vele hogy mekkora hülyeséget mondtál, elszégyellnéd magad és egy hónapig egy irányba szaladnál.

A létező legmodernebb nyelv a C#, köze nincs a DOS-hoz, nem hogy DOS alapú lenne. Az hogy te csak konzolos programot tudsz írni, nem azt jelenti hogy másra nem alkalmas.

Ajánlom a következő kulcsszavak jelentésének és tartalmának megismerését: WinForms, WPF, WCF, Silverlight, ASP.NET. Miután mindegyikről átolvastál egy-egy minimum 1000 oldalas könyvet(ezekben a témákban nem nehéz ilyet találni), és lekódoltál pát 10 ezer sor kódot, gyere vissza és írd le hogy még mindig ugyanez-e a véleményed.

2010. márc. 3. 19:23
 16/25 anonim ***** válasza:
A C# a világ legmodernebb nyelve? Hát, inkább menj vissza te is kódolni, az megy azt látom.
2010. márc. 4. 08:35
 17/25 anonim ***** válasza:

Amúgy a C#-nál frissebb nyelvet én sem tudok, ami nem azt jelenti, hogy a legjobb. A Dos-os kavar meg azért lesz mert nyilván először konzolos alkalmazásokat készítenek, és az alapokat gyönyörűen elfelejtették elmondani.

Ez tipikusan a középiskolai oktatásra jellemző, viszont ez is jobb mint a semmi. Egy C# kérdésnél azzal szembesült az előbb, hogy a legény kapott egy házi feladatot valami kenó sorsolásos cuccot kellet hegesztenie. De az osztályokat és metódusokat még nem tanulták, akkor gondolom a nyelv eredetéről sem sokat mondhattak.

Én nem javaslom kezdésnek egy Objektum Orientált nyelv használatát.

Aztán mind1, hogy pascal vagy C vagy valami egészen más.

De szerintem egy OO nyelv előtt jó ha már tisztában van a páciens pár alap dologgal mint elágazások, ciklusok, adattípusok. Ha már írt pár 100 sor kódot. Túlzottan megragadni sem kell persze.

2010. márc. 8. 08:26
 18/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és még annyit kérdeznék tapasztaltabb programozóktól, hogy kb mennyi idő alatt tudnám megtanulni a C++ -t olyan szinten hogy már tudjak komolyabb programokat készíteni. Még csak 1 éve programozok napi 6-8 órában, html, css, javascript, és php tudással, de szeretnék "tovább lépni" és ezért kérdezem hogy kb:mennyi idő kellene ahhoz hogy megtanuljam a C++ -t.?
2010. márc. 8. 14:26
 19/25 anonim ***** válasza:
A C++ sokrétegű nyelv, ahhoz, hogy mondjuk írj egy zenelejátszót nem kell tudni nagyon-nagyon sok mindent belőle, amik viszont más területen előjönnek. Nagyon sokáig például nem fogsz new operátort írni, de ha kell, akkor meg tudod tenni, viszont azt is meg kell tanulni. Szóval nehéz megmondani, mikor tanultad meg a nyelvet, mert komoly alkalmazásokat lehet írni egészen szűk részhalmazzal is, elvégre C-ben is írtak nagy programokat, a C pedig egy igen kis része a C++-nak.
2010. márc. 9. 20:13
 20/25 anonim válasza:
Először is a legmodernebb nyelv az F# úgy tudom, ami egy multiparadigmás nyelv, SDK letölthető a VS 2008-hoz de a VS 2010 alapból tudja. Szerintem a C# nagyon jó nyelv, sok mindent lehet benne csinálni, de játékok fejlesztésére inkább a Visual C++-t ajánlom.
2010. márc. 11. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!