Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a különbség a "sima" C++...

Mi a különbség a "sima" C++ és a Visual C++ között?

Figyelt kérdés
Van egyáltalán a C++ -ban valami megkülönböztetés? Úgy értem pl: Borland féle C++, Visual C++, sima C++...stb.
2011. aug. 29. 23:41
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

a Visual szerintem túlkomplikált, túlságosan rámegy az OOP-re. (objektum orientált programozás)

azt nem tudom, mi az, hogy "sima C++"

de amúgy vannak dolgok, főleg a grafikus üzemmód, ami Borlandban megy, Visualban nem...

ja és a Visual az Windows plaformon fut, a Borland meg DOS-on.

A Visuallal lefordított program el sem indítható DOS-ban, bár olyat már úgysem használ senki.

2011. aug. 30. 16:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom én sem mi a sima C++ csak azért írtam így mert C++ -t tanulok de hallok különbségeket a nyelven belül. Amit pl: mondtál hogy a Visual C++ másabb mint a borland, de nem tudom mi a különbség a nyelvben. A C++ az C++ mint prognyelv, nem? Csak a fordítókban van különbség? vagy, nemtudom ezt nem értem. Akkor én most milyen C++ -t tanulok? Dev c++ -al fordítok, de parancssorból is. Mit takar tulajdonképpen a Visual C++, és milyen különbségek vannak a nyelven belül?
2011. aug. 30. 17:52
 3/6 sas15 ***** válasza:

a nyelven belül semmi a Visual c++ meg egy fordító olyan mint a gcc amit a devc++ használ, csak ennek saját grafikája van

ami különbség hogy a kód más lesz és a pragma direktívák is másak...de szerintem maradj a dev-c++-nál, bár ha a grafikai rész érdekel windowson akkor a Visual c++-t javaslom

2011. aug. 30. 20:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi. Tehát akkor ugyanúgy tudok Visual C++ -ban programozni mint a szabványos C++ -al Dev C++ vagy CodeBloks -ban?
2011. aug. 30. 22:29
 5/6 anonim ***** válasza:
igen
2011. aug. 31. 22:04
 6/6 anonim ***** válasza:

"Sima" C++: a C++ szabvány.

Visual C++: a C++ egy "nyelvjárása", ami nagyon nagyrészt implementálja a szabványt, és hozzátesz még egy rahedli egyéb dolgot. Ebben is lehet "sima" C++-t kódolni, csak nem gcc-vel fogsz fordítani, hanem msvc-vel. Egyik fordító olyan, mint a másik, manapság már nagyobb platformokra a fordítók nagyjából jól implementálják a szabványt, a VC++ előnye a Visual Studio, ami egy igen kiváló IDE.

2011. szept. 1. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!