Bekerített terület algoritmus?
Figyelt kérdés
Van egy n x n-es táblám, két játékos, a játékosok 2x1-es téglalapokat tudnak lerakni a táblára, ha az egyik játékos bekerített egy területet akkor a belső négyzeteket is be kell szineznem. Milyen algoritmus alapján tudnám ellenőrizni, hogy teljesen be vannak kerítve a mezők vagy sem?2015. ápr. 7. 22:59
2/3 anonim válasza:
Igen, ilyenre az tökéletes, ráadásul implementálni sem túl bonyolult.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen ez sokat segített, sikerült is megcsinálni a feladatot ahogy én gondoltam. Ha az egyik játékos egy területet körbekerít magának akkor a benne lévő üres mezők az övé lesznek. (Pálya széle nem játszik) Végigmentem a mátrixon egy ciklussal és megkerestem azt a területet ahol ki nem töltött rész van, azt be floodfilleltem amilyen színnel kellett, ha csak piros volt körülötte pirossal, ha csak kék akkor kékkel, ha vegyes akkor nem. Csak aztán észrevettem, hogy nem teljesen így szól a feladat. Ha a kék pl lerakott egy párat és a piros körbeveszi akkor a pirosé lesz az üres terület is és a kék is ami benne volt. De ezt ugye nem tudom úgy ellenőrizni ahogy eddig csináltam mert akkor azt kapom vissza, hogy kék is van benne nem csak piros. Erre valami jó ötlet még?
2015. ápr. 9. 21:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!