Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Most mi a hiba? (többi lent,...

Most mi a hiba? (többi lent, c# és nem jövök rá)

Figyelt kérdés

struct termek

{

private String nev;

String marka;

public string nev

{

get { return nev; }

private set { nev = value; }

}

}

2015. márc. 26. 23:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Miért, mi a hiba? Fordítási? Mit ír ki? Vagy futtatási? Mi működik másképp?
2015. márc. 26. 23:24
 2/15 anonim ***** válasza:

#1 vagyok

Ránézésre amúgy a String-et másodszor kisbetűvel írtad. Nem vagyok C#-os, de tudtommal a Java-ra hajaz, és Java-ban ez nem tolerálható.

2015. márc. 26. 23:26
 3/15 A kérdező kommentje:

Úgyse jó, ha naggyal van írva.

Error 5 Ambiguity between 'gyakorlo.Program.termek.nev' and 'gyakorlo.Program.termek.nev' C:\Users\Felhasználó\Documents\Visual Studio 2010\Projects\gyakorlo\gyakorlo\Program.cs

Error 6 'string' does not contain a definition for 'set' and no extension method 'set' accepting a first argument of type 'string' could be found (are you missing a using directive or an assembly reference?) C:\Users\Felhasználó\Documents\Visual Studio 2010\Projects\gyakorlo\gyakorlo\Program.cs

2015. márc. 26. 23:31
 4/15 anonim ***** válasza:

Hát egyfelől írja azt, hogy kicsivel nem talál olyan típust. Tehát írd csak naggyal.

Másfelől azt írja, név ütközés van. "nev" és "nev" azonosítókkal láttál el 2 különböző dolgot. Nézd meg, hogyan használják a get/set-et a hivatalos példában:

[link]

Hint: kicsi és nagybetűk ismét.

2015. márc. 26. 23:35
 5/15 A kérdező kommentje:

Átírva és köszi, de mindig nem jó.

Most már az a sor nem jó, ahol értéket adnék neki:

termek a;

a.Nev = "tányér";

Error 1 The property or indexer 'gyakorlo.Program.termek.Nev' cannot be used in this context because the set accessor is inaccessible

2015. márc. 26. 23:50
 6/15 anonim ***** válasza:
"private set"
2015. márc. 27. 00:05
 7/15 A kérdező kommentje:

Ó baker, tényleg.

Köszi. :)

Magamtól nem jöttem volna rá, mert nem azt néztem.

2015. márc. 27. 00:07
 8/15 anonim ***** válasza:
Micsoda szerencsétlenkedés.
2015. márc. 27. 07:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Miért nem használod a prop generálót? Akkor nem csinálsz ilyen hibákat. Beírod, hogy propfull és nyomsz két TAB-ot.
2015. márc. 27. 08:58
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszi. :) Ha úgy van, kipróbálom. :)

Micsoda szerencsétlenkedés...

ha troll üzemmódban vagyok: micsoda hozzászólás

ha "sima"ban, akkor: és így merjek feltenni kérdést (akár magas szintűt, akár kicsi szintűt),lesz mindig min. 1, aki miatt azt a következtetést vonhatom le, hogy hagyjam el a szakmát. (Még szerencse, hogy tanuló vagyok. )

2015. márc. 27. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!