Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mivel érdemes számológép...

Mivel érdemes számológép programot programozni?

Figyelt kérdés

Egy egyszerű forintszámláló programot szeretnék megcsinálni. C-ben programoztam anno, de a haladó szinttől elég messze vagyok (inkább a kezdő teteje, aki már általában tudja, hogy mit hol keressen ha megakad).

A programnak csak annyit kellene tennie, hogy az előre meghatározott címletekhez odaírok egy darabszámot, az pedig kiírja, hogy mennyi a szorzata, legalul pedig a szorzatok összege legyen.

A darabszám mellett (balra, jobbra) egy - és egy + jel, ha csak egyel kell növelni az értéket.

Kb ilyet szeretnék:

[link]

A baj hogy a +- excellben nem tudom beállítani, illetve a (képen) a C oszlop törlésére sem tudok semmilyen függvényt írni.

Ezért gondoltam hogy jobb lenne leprogramozni. Összefoglalva: vagy excellben kellene egy kis segítség, vagy egy nagyon egyszerű programozó felület (amihez nem kell millió kiegészítő) hogy vizuálisan is elfogadható legyen a végeredmény.

2015. márc. 14. 19:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ha maradnál Excelnél, akkor rögzítsd makróba, ahogy törlöd a C oszlopot. A rögzített makrót meg meghívod a gomb lenyomására. Még programoznod se kell.
2015. márc. 15. 09:59
 12/16 SimkoL ***** válasza:

Ennyi a C oszlop törlése :

result = MsgBox("Biztosan töröljük ?", 4)

If result = 6 Then

Range("c3:c15").Value = 0

End If

Makrórögzítésnél hogy hívod meg az MgBox-ot ?

Amúgy sem lehet programozás nélkül megúszni, mivel a csökkentés gombnál illik vizsgálni, hogy nagyobb-e mint nulla.

Kicsit rosszul esett, hogy a programom le lett pontozva. Nem házi feladat, szerintem a kérdező munkáját segítené.

Akinek nem tetszik be lehet mutatni a saját verziót, legalább ilyen 'dizájn'-nal és framework függetlenül :)

2015. márc. 15. 11:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Úgy gondoltam, erre a feladatra egyszerű és gyors megoldást akar a kérdező, minden sallang nélkül.

Amúgy nem nem én pontoztam le.

2015. márc. 15. 17:09
 14/16 SimkoL ***** válasza:

Nem is rád gondoltam. Tapasztalatom szerint akik nem adják a nevüket, ők ilyen 'sötétben bujkáló ellenforradalmárok' - tisztelet a kivételnek. Sajnos nagyon sok esetben nem kapcsolódik tudás, tehetség a hozzászólásokhoz, lepontozáshoz, csak arc van.

Azt veszem észre, hogy az oldal 'minősége' nagyon lefelé tendál az elmúlt hónapokban

2015. márc. 15. 20:43
 15/16 anonim ***** válasza:

7# vagyok

Nem is én pontoztam le, éppen ellenkezőleg. Se nem egyszerűbb se nem bonyolultabb annál amit a kérdező kért, a gombokkal ha 1-2 kell változtatni kényelmesen lehet nyomkodni, ha többel akkor be lehet írni, 0 alá nem tud menni és "dinamikusan" frissül minden. Az 5 skin alap Delfin ficsőr, esetleg korábbi munkáidból raktad bele?

2015. márc. 15. 21:04
 16/16 SimkoL ***** válasza:
Az 'AlphaSkins' komponens a ludas, 'bőr' van jó pár csak nem akartam sokat befordítani, hogy ne legyen nagy az exe, külön meg nem szerettem volna mellérakni. Csak az érdekesség kedvéért volt, mivel a kérdező az írta "vizuálisan is elfogadható legyen a végeredmény." Sajnos csak a C++ és a Delphi játszik a komponensnél.
2015. márc. 15. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!