Mivel érdemes számológép programot programozni?
Egy egyszerű forintszámláló programot szeretnék megcsinálni. C-ben programoztam anno, de a haladó szinttől elég messze vagyok (inkább a kezdő teteje, aki már általában tudja, hogy mit hol keressen ha megakad).
A programnak csak annyit kellene tennie, hogy az előre meghatározott címletekhez odaírok egy darabszámot, az pedig kiírja, hogy mennyi a szorzata, legalul pedig a szorzatok összege legyen.
A darabszám mellett (balra, jobbra) egy - és egy + jel, ha csak egyel kell növelni az értéket.
Kb ilyet szeretnék:
A baj hogy a +- excellben nem tudom beállítani, illetve a (képen) a C oszlop törlésére sem tudok semmilyen függvényt írni.
Ezért gondoltam hogy jobb lenne leprogramozni. Összefoglalva: vagy excellben kellene egy kis segítség, vagy egy nagyon egyszerű programozó felület (amihez nem kell millió kiegészítő) hogy vizuálisan is elfogadható legyen a végeredmény.
Ennyi a C oszlop törlése :
result = MsgBox("Biztosan töröljük ?", 4)
If result = 6 Then
Range("c3:c15").Value = 0
End If
Makrórögzítésnél hogy hívod meg az MgBox-ot ?
Amúgy sem lehet programozás nélkül megúszni, mivel a csökkentés gombnál illik vizsgálni, hogy nagyobb-e mint nulla.
Kicsit rosszul esett, hogy a programom le lett pontozva. Nem házi feladat, szerintem a kérdező munkáját segítené.
Akinek nem tetszik be lehet mutatni a saját verziót, legalább ilyen 'dizájn'-nal és framework függetlenül :)
Úgy gondoltam, erre a feladatra egyszerű és gyors megoldást akar a kérdező, minden sallang nélkül.
Amúgy nem nem én pontoztam le.
Nem is rád gondoltam. Tapasztalatom szerint akik nem adják a nevüket, ők ilyen 'sötétben bujkáló ellenforradalmárok' - tisztelet a kivételnek. Sajnos nagyon sok esetben nem kapcsolódik tudás, tehetség a hozzászólásokhoz, lepontozáshoz, csak arc van.
Azt veszem észre, hogy az oldal 'minősége' nagyon lefelé tendál az elmúlt hónapokban
7# vagyok
Nem is én pontoztam le, éppen ellenkezőleg. Se nem egyszerűbb se nem bonyolultabb annál amit a kérdező kért, a gombokkal ha 1-2 kell változtatni kényelmesen lehet nyomkodni, ha többel akkor be lehet írni, 0 alá nem tud menni és "dinamikusan" frissül minden. Az 5 skin alap Delfin ficsőr, esetleg korábbi munkáidból raktad bele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!