Mivel érdemes számológép programot programozni?
Egy egyszerű forintszámláló programot szeretnék megcsinálni. C-ben programoztam anno, de a haladó szinttől elég messze vagyok (inkább a kezdő teteje, aki már általában tudja, hogy mit hol keressen ha megakad).
A programnak csak annyit kellene tennie, hogy az előre meghatározott címletekhez odaírok egy darabszámot, az pedig kiírja, hogy mennyi a szorzata, legalul pedig a szorzatok összege legyen.
A darabszám mellett (balra, jobbra) egy - és egy + jel, ha csak egyel kell növelni az értéket.
Kb ilyet szeretnék:
A baj hogy a +- excellben nem tudom beállítani, illetve a (képen) a C oszlop törlésére sem tudok semmilyen függvényt írni.
Ezért gondoltam hogy jobb lenne leprogramozni. Összefoglalva: vagy excellben kellene egy kis segítség, vagy egy nagyon egyszerű programozó felület (amihez nem kell millió kiegészítő) hogy vizuálisan is elfogadható legyen a végeredmény.
ezt beszerezni (ingyenes, 30 nap után kéri jelentkezz be egy outlook-os fiókkal, aztán használhatod tovább ingyen)
és kitanulni a C#-ot, az a legkönnyebb(amiben egyszerű grafikus felületet készíteni és korszerű)
Én is C#-ot javaslom.
Felrakod a visual studiot, mivel nincs dinamikus elemed a felületet designerben összepakolgatod és megírod a különböző esemény vezérlőket. Számológépre pedig millió+1 példát találsz neten amiből elindulhatsz.
'A programnak csak annyit kellene tennie, hogy az előre meghatározott címletekhez odaírok egy darabszámot, az pedig kiírja, hogy mennyi a szorzata, legalul pedig a szorzatok összege legyen.' Ne bonyolítsátok már túl.
Míg elmélkedtetek, addig én megírtam Delphi-ben, 5 beépített skinnel - fejlécre jobb egérgombbal kattintva 'Rendelkezésre álló felület' -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!