Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan oldható meg fájlok...

Hogyan oldható meg fájlok behívása PHP-ben?

Figyelt kérdés

Készítek egy weboldalt, és van 40 db elemem, amit linkre kattintva be kellene hívnom. Akkor most ajánlott mindegyik elemnek külön fájlt csinálni és include() segítségével behívni vagy esetleg van jobb módszer is?

(kezdő vagyok)

2015. márc. 5. 11:57
 1/9 anonim ***** válasza:

A 40 elem legyen egy tömbben, majd:

$fp = fopen('file','w');

fwrite($fp,print_r($array,true));

fclose($fp);

2015. márc. 5. 12:06
 2/9 anonim ***** válasza:

Definiáld kérlek, mi az a 40 darab elem.

Talán az oldalakat érted alattuk?

Egy kis technikai tisztázni való (úgy érzem, hogy kell):

A PHP-nek kb. semmi köze nincs a weboldalon megjelenő linkekhez. A PHP a szerveren lefut, majd visszaad egy szöveget (pl. HTML-t). Onnantól már a böngészőnél a labda, neki kell lekezelnie a linkeket, stb.

Írd le kérlek, mit szeretnél egész pontosan.

2015. márc. 5. 12:13
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ez volt a kérdés.

Bár azt én sem tudom, hogy pontosan mi volt a kérdés, mert az nem derül ki a kérdésből.

Mi az az "elem" és mit értesz "behíváson"?

Mindig mind a 40 kell, vagy mindig csak egy valamilyen szempont szerint?

Ha mindegyik, akkor miért vannak külön?

2015. márc. 5. 12:14
 4/9 A kérdező kommentje:

Nos, megpróbálok akkor egyértelműbb lenni.

Van egy weboldal, 5 menüpont. Az egyik lapon arra lenne szükség, hogy legyen bal oldalon egy menü, amiből ki lehessen választani, hogy a 40 további lap (html) közül melyiket szeretné, és a jobb oldalon behozza nekem a kért lapot.

2015. márc. 5. 12:22
 5/9 anonim ***** válasza:

Valami ilyesmire gondolhatsz inkább (html fileok esetén)

if(file_exists("mappa/".$_GET['f'].".html")){

$x=file_get_contents($_GET['f'].".html");

}else{

$x="404 hiba";

}

echo $x;

és akkor amit a linken kér, azt kapja

pl.: valami.hu?f=asd -> betölti az asd.html-t

ehhez már csak meg kell csinálni a linkeket, vagy azt is generálhatod egy ciklussal, ami a mappában lévő fileok neveit visszaadja.

( [link] )

2015. márc. 5. 13:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Kedves viperM!

Nagyon szépen köszönöm válaszodat. Már csak annyi a problémám, hogy ugye egy link így néz ki nálam az oldal felépítése miatt:

[link]

És ha így épül fel az oldalam, hogy az index.php nyitja az aloldalakat, akkor hogyan tudom használni a módszeredet? Mert valamiért így nekem nem írja ki a fájlok tartalmát.

2015. márc. 5. 14:31
 7/9 anonim ***** válasza:

A link úgy néz ki, ahogy te akarod.

A jelzett esetben a $page változó tartalmazza az oldal nevét.

2015. márc. 5. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor a $_GET['page']-ben van az oldalnév. Ha esetleg azon belüli aloldalakat akarsz, akkor hozzá kell fűzni, pl.:

index.php?page=oldal&aloldal=valami

Ekkor a $_GET['aloldal']-ba kerül a valami. itt a kulcsszó az & jel, ami elválasztja a két változó=érték párost.

2015. márc. 5. 15:03
 9/9 anonim ***** válasza:
De azt ne felejtsd el, hogy minél több számodra ismeretlen kódod van, annál nagyobb a hibalehetőség, szerintem érdemes lenne az említett dolgoknak utánanézned.
2015. márc. 5. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!