Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért false itt az eredmény?

Miért false itt az eredmény?

Figyelt kérdés

Programozást gyakoroltam amikor erre a problémára akadtam. Nem értem miért ad mindig falset, hogyan lehetne megoldani ezt a problémát, hogy truet adjon ki. Természetesen nem ez a programom, csak probléma ilyen jellegű :)

Köszönöm előre is a válaszokat. Megy a zöld :)

Kód: [link]

2015. febr. 27. 20:34
 1/7 anonim ***** válasza:

A new-val ott helyben létrehozol egy új példányt. Épp akkor születik meg, hogy lehetne benne bármiben is? (Contain = tartalmaz. Ezért mondjuk mindig, hogy kell az angol a programozáshoz.)

Kettőt hozol létre, és attól még, hogy ugyanaz az érték van bennük, az még kettő. Ha látsz két piros autót, az se egy autó, csak mert egyforma a színük.

2015. febr. 27. 20:41
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem az angol tudás hiányával van a baj, hanem a programozási tudással. A kérdés fő része az, hogy hogyan lehetne leellenőrizni hogy ugyanolyan adatokkal létezik-e.
2015. febr. 27. 20:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Vmi béla = new Vmi(károly);

List.Add(béla)

if(List.Contains(béla))...

2015. febr. 27. 20:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Valóban, ez így működig, de a probléma az, hogy egy meglévő listából kéne meghatározni, hogy van e ilyen adat
2015. febr. 27. 20:48
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, de közben rájöttem, hogy hogy kéne :)

Console.WriteLine(list.Exists(x => x.R == 0 && x.G == 0 && x.B == 0));

2015. febr. 27. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Ez úgy lenne elegáns, hogy felüldefiniálod az Equals metódust, a saját class-odban. Azzal keres a List.contains is.

[link]

[link]

2015. febr. 27. 22:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Bizony, alapból két custom class nem lesz egyenlő objektum. A beépített class-ok is azért lesznek egyenlőek, mert Equals meghatározza, mit veszel egyenlőnek. De az is megoldás, hogy az elemeit megvizsgálod - ugyanezt megteheted az Equals-ban is :)
2015. febr. 28. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!