MySQL hozzáértők! Mi lehet a probléma, a MySQL adatbázisomban? Nem lehet szerkeszteni a létrehozott táblázatokat
Így néz ki a táblázatom
ehelyett
már 2 órája ezt keresem, hogy mi lehet a gond, nagy segítség lenne, ha valaki leírná
Köszönöm!
Kezdjük ott, hogy tudod-e mi az a Primary Key? Avagy magyar nevén: Elsődleges kulcs?
Mivel nincs aláhúzva az "id" felirat, így gondolom nincs.
Mivel az UPDATE, DELETE parancsokat ill. SQL utasításait nem ismered (gondolom) akkor tudnád, hogy a PhpMyAdmin mögött is lényegében ezek az SQL parancsok futnak, amiket te magad is begépelhetsz.
Nos. Itt van egy SQL kód. Ezt szépen másold be és futtasd le:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `people2` (
`id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`first_name` TINYTEXT NOT NULL,
`last_name` TINYTEXT NOT NULL,
`bio` TEXT NOT NULL,
`created` DATETIME NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`))
ENGINE = InnoDB;
INSERT INTO `people2` (`first_name`, `last_name`, `bio`, `created`) VALUES ('Alex', 'Garrett', 'I\'m web developer', '2015-02-23 13:02:17');
INSERT INTO `people2` (`first_name`, `last_name`, `bio`, `created`) VALUES ('Billy', 'Garrett', 'Alex\'s brother', '2015-02-23 13:02:17');
3-mas lefuttatam a kódot, már ha jól csináltam, ez jött ki:
Tehát, azt mondod, hogy ha jobban ismerném az SQL-t akkor nem lenne gond, hogy nincs edit, meg delete funkció
1-es Remélem jót mutatok:
Nem tudom, adminná tenni magam, mintha usernek nézne
2.-es Designer és Kommunikáció szakon vagyok, éppen hogy ismerjük, értsük meg, azért tanuljuk, de nem az a cél, hogy magas szinten műveljük
3mas most megy, amit létrehoztam a kóddal, azzal működik :D
De az miért lehet, hogy adatbázist nem tudok létrehozni? Hanem csak a godaddys oldalon külön létrehozok, azt megnyitom ezen a MyPHPAdmin felületen, és csak azt látom egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!