Java,2 char összeadása, számként?
Figyelt kérdés
char a = '5';
char b = '6';
int h = (a+b);
h=107
hogy lehetne úgy hogy 11 legyen az eredmény?
2015. febr. 5. 17:48
1/10 A kérdező kommentje:
ha nem rakok macskakörmöket úgy jó, viszont van egy Karakteres Arraylistem és ha ott összeadom a számokat akkor 100 körüli eredményeket kapok, nem pedig azt mintha int-ként adtam volna össze őket
2015. febr. 5. 17:50
3/10 A kérdező kommentje:
érdekes ezzel már régebben próbálkoztam, akkor valamiért nem tetszett.. de most megteszi köszi :)
2015. febr. 5. 17:54
4/10 anonim válasza:
A char ASCII kódjai adódnak összze ('5' = 53, '6' = 54), elég fura lenne két betűt összeadni. Ennek amúgy van valami gyakorlati haszna is?
6/10 anonim válasza:
int h = ((int)a+(int)b): Ez ugyan az amit a kérdező írt.
7/10 anonim válasza:
int h = (a+b-96);
És csodamód működni fog.
A szám karakterek a 48. indextől kezdődnek az ASCII táblában, így ha kivonsz az eredményből 2x48-at akkor helyes eredményt fogsz kapni.
Az (int)a kasztolás pedig a karakter értékét fogja egész számmá konvertálni, így csak a tárolási mód változik, más nem. Az értéke ugyan úgy 53 és 54 lesz.
8/10 anonim válasza:
Például sakkhoz jól jöhet az ilyen.
9/10 anonim válasza:
String s = "25";
int aInt = Integer.valueOf(s).intValue();
10/10 anonim válasza:
ezt Stinges példe de charra át irod és megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!