Mit gondoltok az Assembly nyelvről?
Manapság PC-n kisebb a jelentősége, mint mondjuk a 70-80-as években, vagy legalábbis leszűkült az alkalmazási köre. Egyes kis programrészeket írnak csak benne, és azt is akkor, ha a kód érzékeny a futási időre, időzítésre, vagy nagyon alacsony szinten kell kezelni mondjuk egy hardvert. Beágyazott rendszereknél viszont gyakrabban felbukkan.
Aki mélységében szeretné ismerni a gépét és a működését, annak jól jön, de a mai szoftverek annyira rendszerszemléletűek és op.rendszerfüggők, hogy csak ebben komoly, összetett programot írni szinte esélytelen. Olyan értelemben op.rendszerfüggők, hogy jobban kapcsolódnak az operációs rendszerhez, mint a futtató hardverhez. A felhasználói programok ilyen értelemben eltávolodtak a fizikai hardvertől, márpedig az assembly éppen egy hardverközeli "nyelv".
A világ legjobb programozási nyelve volt az Assembly, én imádtam...
...és ahogy az előttem szólók írták, sajnos azok az idők leáldoztak...
...manapság annak az idejét éljük, hogy a kis fingós pistike az óviban is el tud készíteni egy programot, akár Androidra, ami kezel egy szenzort és máris örülhetnek a szülők, hogy újabb csodagyerek született, pedig amit fingós pistike csinál, annak már nem sok köze van a programozáshoz... :-)
(CTRL+C, CTRL+V :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!