Van egy házi feladatom amit free pascalba kell meg csinálnom meg kell adnom egy számot amit a program maradékos osztással átvált 2-es számrendszerbe és végül kiírja a maradékokat fordított sorrendbe. :?
[OFFTOPIC ON]
Én is gyakran segítek, csak tudnám minek... Ha nekem van valami problémám (nem olyan, hogy "írjátok meg a programot", hanem egyszerűbb, akkor néha nem igen jön a segítség, vagy kioktató formában jön és a válasz kevesebb mint tíz betű lett volna...
[OFFTOPIC OFF]
Én még régebben ezt a megoldást találtam a problémára.
Ha esetleg itt írta volna valaki akkor bocsánatot kérek hogy nem emlékeztem.
Program Decimal_Binary;
Uses crt,WinCrt;
Var
Dec,Deci: Integer;
Bin: String;
Ul:Char;
Begin
Repeat
Clrscr;
Writeln('Decimal to Binary Convertion Program');
Writeln('======================================');
Writeln;
Write('Input Decimal Number: ');Readln(Dec);
Deci:=Dec;
Bin:='';
Repeat
If(Dec Mod 2 = 0) Then
Bin:='0'+Bin
Else
Bin:='1'+Bin;
Dec:=Dec Div 2;
Until Dec=0;
Writeln;
Writeln(Deci,' Decimal = ',Bin,' Binary');
Writeln;
Write('Try Again? [Y/N]: ');Readln(Ul);
Ul:=Upcase(Ul);
Until (Ul<>'Y');
End.
@08:20, de 10:25nek is:
Szerintem meg nem sok értelme van SimkoL böködésének. Nincs az ő módszerével semmi baj valódi érdeklődés esetén. A jó példa igenis nevelő hatású, ez tiszta sor. Ott nem értünk egyet, hogy érdemes-e olyanok helyett is dolgozni, akik magasról tesznek az egészre, még ha esetleg illendőbben csicskáztatnak is, mint Kérdező. Aki maga is foglalkozott a feladattal, az értékelni tudja a segítséget. Egy akármilyen félrenyekkent, de megkínlódott próbálkozás után tanulságos egy aha!-élményt jelentő jó megoldást kapni, egyébként meg csak egy pipa, hogy na, ma is megcsinálta valaki a leckémet.
Ha már ilyen jól összejöttünk:
program project1;
uses strutils;
var d :longint; eredmeny : string;
begin
Write('Kerem az atalakitando szamot: ');
ReadLn(d);
eredmeny := '';
repeat
if d mod 2 = 0 then eredmeny := eredmeny + '0' else eredmeny := eredmeny + '1';
d := d div 2;
until d = 0;
WriteLn(ReverseString(eredmeny));
ReadLn;
end.
Köszönöm a dicsérő szavakat 'égett is a pofám miattuk', de az az igazság valamikor harminc sok éve tanár szerettem volna lenni. Az élet úgy hozta, hogy vasutas és rendőr lettem :) Most élem ki az elfojtott vágyaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!