Hogyan kell kitömöríteni ezt a bitmap indexet: 10101101001010?
Nincs normálisan leírva sehova, értelmetlen ahogy pl. a 10101000010-et kell betömöríteni.
Honnan tudjam,hogy 2 hosszú, majd utána 3 bitet kell beolvasni, amikor lehet, ugyanaz mást jelent...
Oké, de honnan döntöm el,hogy mi van tömörítve,meg mi nincs? és hogy kell be/ki tömöríteni?
Füzetbe normálisan leírva NINCS.
csak:
(ki/be tömörítendő)->megoldás, de a megoldás menete természetesen nincs,mert az nem kell.
Hát ránézésre el lehet dönteni. Megszámolod, hogy egy minta hányszor ismétlődik benne, itt konkrét példában az "10". Kapásból 5-ször benne van, noha a tömörítés elve pont az, hogy az ismétlődéseket csökkentik le leíró nyelvvel. Nincs annyira szar tömörítő, ami ennyi redundáns tartalmat a helyén hagyna. Szóval ez nagyon nem tömörítettnek tűnik.
Persze lehet, hogy van valahol a világon valami ultraszar algo, ami így "tömörít", de ebben első körben nem hiszek.
Oké.
Nem akartam nagyon kiírni a feladat szövegét.
És így módosítottam rajta.
De az eredeti:
Tömörítsd ki a következő bitmap-indexet: 1010110100
Hát, itt is annyi az info, hogy többféle bitmap index tömörítő algo létezik: [link]
Biztos nincs semmi egyéb info a feladathoz?
Másrésztmeg miért tanultok ilyenekről?
Mert vettünk olyant, hogy pl.:
adott egy táblázat:
xy férfi
xy1 nő
xy2 nő
akkor a bitmap "izé" nőre:
011
férfire: 100
És lehet, hogy valamikor már 1010000000010101010000011000 van vagy még hosszabb és ezért kell a tömörítés.
Valami egyes helyeket jegyzünk meg, de nem értem hogy.
Ha az van,hogy egyes után egy nulla zárja, utána meg jön a következő hossz-szám, akkor mi a helyzet, ha 2 hely után jön az egyes?(Az ugye 10...).
Tehát értelmetlen. Honnan tudjam, hány bit vonatkozik egy hossz-dbszám "párra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!