Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » "The branch is never used"...

"The branch is never used" mondatot mégis miért írja ki a NetBeans egy if- "sor"nál? (Java)

Figyelt kérdés

Amikor a többi if-nél nem írja ki.

Ilyent képzeljetek el:

szam();

if (szam>0) paratlan_e();

if (szam>0) paros_e();

És mondjuk a második if-nél írja ki.

A kódom nem így néz ki, de a kód túl hosszú és nem egy fájlból áll és nem hiszem,hogy jó lenne, ha felraknám a netre a kódom.

(Nem szakdoga, hanem szorgalmi. )

2015. jan. 8. 23:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor írja ki, ha az "if" feltétele mindig hamis, tehát soha nem hajtódik végre a mögötte álló kód.
2015. jan. 8. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A példakódodat elnézve egyrészt ne hagyd le a zárójeleket a függvény neve végéről, másrészt nézd meg, mit ad vissza a függvény. Talán nincs is benne return, vagy hasonló hiba lehet.

És arra figyelj még, hogy a kódodban a szam() függvényt háromszor hívtad meg. Az első sorban pl. nem tároltad a visszatérő értékét.

2015. jan. 8. 23:26
 3/8 anonim ***** válasza:
55%
A példakódod alapján azért mert totál baromságokat kódolsz.
2015. jan. 8. 23:29
 4/8 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat. :)

Hm, nem sikerült teljesen átadni azt a problémát (problémának a környezetét), ami nálam volt.

Az if-ben az,amit összehasonlítok a nullával, annak int-nek kellene lennie, nem tudom,miért írtam a két if-sor felé ugyanazt a nevet,de fgv-ként.

A probléma az volt,hogy volt egy ilyen a problémás if-ben:

(valami=true && szam>0)

Tehát egy egyenlőségjel a kettő helyett.

2015. jan. 8. 23:31
 5/8 anonim ***** válasza:

"valami==true" helyett írj csak "valami"-t.

(Ld: logikai kifejezés, logikai típus, stb.)

2015. jan. 9. 15:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja, egyébként valszeg az volt a gond, hogy az ÉS kapcsolat első fele mindig igaz volt, és a második részt ki sem értékelte, tehát ha az függvénynév akart lenni(?), akkor meg sem hívta.

Azt tudnod kell, hogy ez a lehetőség ezután is fenn áll!

2015. jan. 9. 15:31
 7/8 anonim ***** válasza:
#6-os voltam, asszem butaságot írtam. Ha az ÉS kapcsolat első fele igaz, akkor szükség van a második felére is a kiértékeléshez. :)
2015. jan. 9. 16:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha a szam() által visszadott érték pozitív, akkor mindig az első if választódik ki, a második sosem. Ha nem determinisztikus választást akarsz, akkor ismerkedj meg a véletlengenerátorral.
2015. jan. 9. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!