Pascal? Hogyan?

Figyelt kérdés

Be kell írni egy mondatot és az a lényeg, hogy miután entert ütök rá ugyanazt kiírja minden betű (karakter) után szóközzel.

for,string,if. ezeket tanultuk, de szinte semmit nem értek szóval a readkeyig írjátok mit kell :)

2015. jan. 5. 19:11
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Talán legalább egy 'kérlek'?
2015. jan. 5. 19:15
 2/24 A kérdező kommentje:
kérlek :)
2015. jan. 5. 19:15
 3/24 anonim ***** válasza:

Rendben, de legközelebb fogalmazd meg a kérésedet máshogy, ha azt akarod, hogy segítsen bárki. :)

program valami;

var

s : string;

i : integer;

begin

write('input: ');

readln(s);

writeln;

for i := 1 to length(s) do write(s[i],' ');

readln;

end.

2015. jan. 5. 19:20
 4/24 A kérdező kommentje:
köszönöm :) de mi az az input? és amúgy nem jó neki :(
2015. jan. 5. 19:29
 5/24 anonim ***** válasza:

Az input szó helyett írhatsz bármit, azt csak kiírja a konzolba, mielőtt bekéri a stringet.

Az nem lehet, hogy nem működik... Valamit akkor rosszul másoltál be. Milyen hibaüzenettel tér vissza a fordító?

2015. jan. 5. 19:37
 6/24 A kérdező kommentje:
total errors az 4 darab egyébként complete failed és biztos hogy helyesen írtam.. az is baj, hogy csak egy pas filet ment az egész helyett
2015. jan. 5. 19:41
 7/24 anonim ***** válasza:
De milyen hibákat listáz?
2015. jan. 5. 19:43
 8/24 A kérdező kommentje:
a hiba helyén csak fekete semmiség van, mióta fölraktam a programot.. nem tudom. egyébként valami readkey vagy ilyesmi nem kéne? :) vagy valami más valahova? meg a readln helyett a végén nem kiíratni kéne az újat valahogy? :)
2015. jan. 5. 19:45
 9/24 anonim ***** válasza:

Kétlem, hogy jól van egyáltalán konfigurálva az a compiler... :)

Természetesen egy programra sokféle megoldás létezik, az enyémmel semmi baj, bízhatsz bennem, tudok programozni.

Telepítsd a free pascal ide-t, nyisd meg benne ezt a .pas fájlt és fordítsd le vele. A telepítésnél pedig legyen kipipálva a fordító automatikus beállítása a telepítés során.

2015. jan. 5. 19:55
 10/24 A kérdező kommentje:
minden így van :) igen elhiszem, hogy tudsz :) Nekem nem fogadja el sajnos.. ha esetleg még segíteni tudnál, akkor még egy lenne :) be kell kérni a felhasználóval az angol abc-t és a végeredménynek annak kéne lenni, hogy kiírja visszafelé. Légyszi ebben még segíts :) És amúgy még csak pár hónapja tanulom, de a program készítésén kívül semmit nem tudok. köszönöm szépen :)
2015. jan. 5. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!