Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-hoz honnan tudok kellő...

Sogor kérdése:

C#-hoz honnan tudok kellő mennyiségű, és érthető dokumentációhoz jutni ahhoz, hogy a Windows applicationt tudjam használni?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy bérszámfejtő programon dolgozom, aminek az algoritmasa kész van, mondhatni le is van programozva pszeudo kódban, viszont a C# nyelv Winapp. ismeretek hiányoznak.

Amikor egyetlen ablakon kell dolgozni, az nagyon egyszerű, átlátható, ha valamelyik tool műkodését nem ismerem, akkor a súgó korrektül elmagyarázza.

A probléma viszont a "magasabb szintű" ismeretek hiánya.

Tehát: a bérezés nálunk úgy működik, hogy kapunk napidíjat x eurót.

Teljesítmény után is kapunk pénzt forintban, amit hosszú lenne elmagyarázni, lényeg, hogy ha ez az összeg meghaladja a napidíjat, akkor a többlet keresetkiegészítésnek minősül.

Ez a keresetkiegészítés egy hónapben nem haladhatja meg a 100000 ft-ot, mert akkor adózik. //adócsalás? AZ!

A program mindaddig működött, amíg egy ablakban kellett programozni, és a hó végi összesítésekkel számolt.

Én viszont olyan programot szeretnék, amelyik főablakban a napi adatokat kéri be, //ez már megvan//

majd egy másik ablakban be tudom állítani az alap adatokat, mint pl. napidíj, minbér stb, amik fél-1 évente változnak, ezért csak ritkán kell belenyúlni, de a fő ablakban feleslegesek, és csak rontanák az átláthatóságot. Persze ezeket kiíratnám txtbe, ahonnan a fő program majd beolvas.

A fő ablakban végzett műveletek végeredményeit egy Click_Button-al kiiratnám egy txt fájl-ba, amiben minden napi eredményt hozzáfűzök, majd a hó végén a főablakban megjelenik az összesítés. Ehhez a részhez a kérdés, hogy a Winapp-ban is úgy működik-e a fájlba írás, olvasás mint a Consolapp esetén?

Másrészről minden nap, amikor elindítom az alkalmazást, akkor a program automatikusan végigfut a txt fájlon, és ha több napig nem volt adatbevitel, akkor a program a kérdéses napokra vonatkozóan létrehoz egy ablakot, ami megkérdezi, hogy szabin volt-e az alkalmazott, vagy ha nem, akkor akarok-e ezekre a napokra módosítást végezni? Ha igen, akkor átadja az irányítást a főablaknak, természetesen a megfelelő dátummal.

Persze az adatok mentésére illik opciót adni a felhasználónak, ami még egy ablak, ahol beállíthatja a fájl nevét, és azt, hogy hova mentsen, de ezt később fogom megpróbálni, mert szerintem ez már oprendszer szintű kezelési ismereteket igényel.

//elképzelésem szerint két részre bontanám az ablakot, úgy mint a totalcommanderbe. De a listázás, az valahogy úgy működhet, mint ahogy lány koromban a linuxban tanultuk, hogy -ls és a meghajtó neve. Ha kilistázta, akkor minden listázott sor click_able tulajdonságot kap, majd az event oldalon beállítom, hogy double_click-el a jobb oldali ablakba listázza ki az adott mappa tartalmát stb.

De ez csak elképzelés, hülyeséget meg nem akarok csinálni//

Röviden összefoglalva, nem tudok plussz ablakokat létrehozni, azok között váltogatni.

Minden előbb felsorolt ablak megvan tervezve, az események is megvannak algoritmus szinten, viszont mindegyik külön projektben, ami nem buli.

A neten rengeteget keresgettem, msdn-t is olvasom, de nem találok választ a kérdésemre.

A youtubeos videók és egyéb oktató dokumentációk is csak az alappal foglalkoznak, vagy olyan magas szintű technikákkal, amikhez én még nagyon kevés vagyok.

Néztem egy 13000 ft-os C# könyvet, de nem merem megvenni, mert nem biztos, hogy azzal foglakozik ami nekem kell.

Végszóra: tudom, hogy feleslegesnek néz ki a program, hiszen ott van az excel, használjam azt, viszont az ilyen szőrszálhasogató programoknak köszönhetően tanultam meg egyáltalán programozni, majd az objektum orientált programozást is.

Mivel 1-2 havonta pár órát tudok net közelébe jutni, ezért lenne fontos a segítség, amit előre is köszönök!

2015. jan. 3. 10:54
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem sértés, de ez így hülyeség.

Txt-ből írni-olvasni? Kész öngyilkosság. Főleg majd egy bazi nagy adathalmaznál. Egyébként szerintem elég hiányosak az ismereteid, szóval valami könyvre, tutorialokra(winform, wpf, entity framework) nyugodtan beruházhatsz.

Kell egy adatbázis. Ez alap és ne is próbáld megkerülni.

Utána kell WinForm vagy WPF. A felület kb magát összekattintgatja mind két esetben. Egyedül a kontrollokat kell tudni használni, de az pár másodperc google minden esetben.

Egyébként itt nem kell oprendszer ismeret. Legalábbis nem neked. A .NET pedig rendelkezik vele.

2015. jan. 3. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!