C#-ban hogyan lehet olyan programot írni ami hálózaton keresztül fut?
Eleinte elég annyi ha ugyanaz van mindkettőnek és csak próbaként mindkettő helyről lehet kattintgatni egy buttonra, aztán már lehet úgy hogy chat program, aztán kergetőzős stb.
A lényeg h windows form applicationben feltétlenül. (IP communication? )
ha valaki küldene egy linket megköszönném. Ha valaki a forráskódot is idefirkantaná körbecsókolnám.12 Fiú
Socket programming környékén nézzél körbe, nem bonyolult a használata.
Felhasználóbarátabb az async verzió, de azt nehezebb megvalósítani, ha még nem csináltál multi-thread alkalmazást - ha igen, akkor az sem okoz semmilyen problémát :)
Utolsó mondatod után én inkább csak linkelek. :D
Nagyon az alapok:
"c# hálózat programozás" keresés segített megtalálni.
#2 vagyok
#1-es linkjén és az én linkemen is példakódok vannak. #1-esén komplett fájlok vannak oda bemásolva, az én linkemen meg OTT VAN a "forráskód letöltése" link rögtön a cím alatt...
(Amúgy ilyen hozzáállással sosem fogsz programozni, csak jelzem.)
Ha amit írtunk, abból nem értesz semmit, akkor nem ismered úgy-ahogy. Én úgy-ahogy ismerem, és tíz éve dolgozom vele, de a mai napig tanulok újat.
Szóval, csak tanuld elsőnek az alapokat, azután kezdjél bele ebbe :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!