Router problémám, hogy lehet megoldani? (lent)
D-Link DI-524 Router -t vettem kéz alatt (használtan). UPC-s nettel rendelkeztem és szerettem volna laptopra használni. Mivel nincs mód kábelezgetni (emeletes ház) miatt, így maradt a router elv.
Be lett állítva, de a gépem összeomlott és install után, nem tudtam vele netre csatlakozni.
Routeren keresztül-kábelt rádugva üzemel a netem, de sem a router beállítási felhasználó nevet/jelszót, sem a hálózat jelszavát nem tudom.
Hogy tudom nullázni-kisütni (mit bánom én mi a szaknyelve), hogy újra tudjam használni a routert (wireless).
Előre is köszi a gyors válaszokat
Nekünk is ilyen routerünk van és upc-s a netünk is,és semmiféle jelszó ,felhasználónév nem kell .Ha az a MAC számú készülék/router,laptop/ van a kábelmodemhez csatlakoztatva amivel először kiépült a netkapcsolat akkor van net.Ha időközben gépet cseréltetek akkor az ügyfélszolgálatnál a 1221 es számon a 2 menüpontban átállítják az új gép új MAC számára és megint van net.Teszek egy képet is ,nálunk így van a router beállítva.
De lehet,hogy rosszul értem a kérdésed mert kicsit félreérthető.
Ha csak annyi a gond,hogy az újratelepítés után nem tudsz wifi kapcsolatba kerülni a saját routereddel akkor viszont csak egy egyszerű gépbeállítás hiányzik.
A MAC addrest is meg lehet változtatni a router menujénben.
Router belépési név: admin, jelszó nincs (gyarilag, ha nem állították át).
Kisütni a hátulján lévő kis kapcsolóval lehet. Valami hegyes tárgyal kell nyomni kb 10 mp-ig, amíg nem villognak a ledek.
Lehet összecsaptam a kérdést-elnézést érte.
Szóval újrahúztam a WIN-t. Majd a ROUTERt is látja-megtalálja a kapcsolatot-de mivel (korábban nem értettem a beállításokhoz-azóta azért kitanultam pár dolgot) csatlakozni is akar a hálozathoz-aminek a neve: 'CSALAD'
Igen ám, de jelszóval védett és nem tudom a jelszót.
Gondoltam én, hogy akkor az alap 'ADMIN' jelszó és felhasználó névvel átírom a kódot. Csakhogy ezt a jelszót és felhasználónevet sem tudom. Akitől megvette a tesóm, pedig ezer éve nem emlékszik erre.
Tehát sem a router beállító menüjének a jelszavát és felhasználó nevét nem tudom-sem a hálozatom jelszavát.
Ellenben a routerből kivezetett kábelt a gépre csatlakoztatom-minden megy. De egy szintnyi különbség miatt a gépet-routert összekötni nem tudom! (router előnyeit szeretném élvezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!