Hogy lehet linuxba cp parancsal egy fájlt több almappába másolni?
Hogy lehet linuxba cp parancsal egy fájlt több almappába másolni?
Ezeket kipróbáltam, de nem jó:
Ebben az esetben ilyet ír:
cp: ”Almappa1/*/file.txt” reguláris fájl nem hozható létre: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár:
cp file.txt /mnt/hdd/*/file.txt
Ebben az esetben pedig egy könyvtárba bemásolja, a többire meg azt írja, hogy kihagyása:
cp file.txt /mnt/hdd/*/
Csak a nagyon alapokat tudom.
Hogy járom be az alkönyvtárakat?
Ha nem vagyok túl indiszkrét, miért tennél ilyet?
Itt egy megoldás, de nem nagyon értem, mire volna jó a dolog...
Hát hogy minden almappánál kiadja egy ciklusban a
cp file.txt elsomappa/file.txt
cp file.txt masodikmappa/file.txt
cp file.txt harmadikmappa/file.txt
stb
Vagy rossz a gondolkodás menetem?
for mappa in mappa1 mappa2 mappa3 ; do
cp enPiciAllomanyom $mappa/
done
De mégis mi a balragörbülős huszárkardnak szeretnéd szanaszét másolni azt a szerencsétlen fájlt?
A link valóban jobb megoldás volna, de akkor sincs semmi értelme, hogy fogj egy fájlt és minden almappába belehajigáld. Ezért nem is hoztam fel. A megoldást továbbra is azon az oldalon találod, amit linkeltem - illetve már egy válasz is tartalmazza a neked kell for ciklust.
Hát ezt nem egészen így kellene csinálni :)
A szervert kell úgy bekonfigurálni, hogy azt az egy index.php fájlt adja vissza. Apache HTTPD az alany?
Kieg.:
Itt találsz valamivel bővebb információt a témáról.
Tömören a lényeg annyi, hogy megadsz egy RegEx-et, az Apache pedig az erre match-elő URL-eket lecseréli az általad megadottra (jelen esetben /index.php).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!