Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Android programozással pénzt...

Android programozással pénzt keresni?

Figyelt kérdés
Csináltam jó pár android alkalmazást, és azt akarom kérdezni, hogy ha feltöltöm Google Playre és fizetősre állítom (pl: 225ft), akkor minden egyes letöltés után megkapom ennek az összegnek a 70%-t? Mármint havonta utalják a számlámra az összegyűlt összeget? Másik kérdés meg hogy kell e adózni abból a magyar kormánynak? Most pl egy 225 ft-s alkalmazást letöltenek 500-n akkor durván 100.000 ft-t kerestem vele és hogy ebből kell e adózni.

2014. dec. 21. 01:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem megyek nagyon mélyen bele. Röviden: Igen, kell adózni, és nem is olyan egyszerű az általad felvázolt helyzetig egyáltalán eljutni.
2014. dec. 21. 02:09
 2/14 A kérdező kommentje:
Miért?
2014. dec. 21. 02:27
 3/14 anonim ***** válasza:

Kell adózni, mert bevétel, és az adóbevallásban is fel kell tüntetni.

Szerintem sem egyszerű, de inkább azért nem, mert nem olyan könnyű rávenni akár 500 embert is, hogy letöltse a programodat és fizessen érte.

2014. dec. 21. 02:46
 4/14 anonim ***** válasza:
Szerintem azért rá lehet venni őket, elég hozzá az ha írsz egy olyan programot amire szükségük van, de még soha senki nem írt hasonlót.
2014. dec. 21. 06:14
 5/14 anonim ***** válasza:
Van egy bizonyoms limit (talán 50$) ami alatt el sem küldik a pénzt.
2014. dec. 21. 08:41
 6/14 anonim ***** válasza:
21%
csak akkor tudod fizetősre rakni, ha van Google Wallet accountod, ahhoz pedig kell egy cég, másképpen nem megy. A cégnek pedig természetesen adóznia kell a bevételei után.
2014. dec. 21. 09:09
 7/14 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, magánszemélyként is lehet fizetősre rakni, csak 25 dollárért kell egy accot regisztrálni.

500 letöltőt szerintem nem olyan nehéz találni, ha érdekes az alkalmazásod, sőt. Többszáz millió ember nézegeti a Google Play-t külföldiek meg minden szart letöltenek, ahogy láttam jópár alkalmazásnál(nekik 1 dollár az semmi) :D

De most az se zavarna ha 1 év alatt jönne össze 500 letöltés, az is már jó kis keresetkiegészítés.

2014. dec. 21. 10:54
 8/14 anonim ***** válasza:
Milyen jellegű alkalmazásokat készítettél eddig? Olyat, amiből már van feltöltve pár millió és a kutya se töltené le a tiédet, vagy valamilyen újszerűt, ami érdekes lehetőségeket rejt magában?
2014. dec. 21. 11:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Újszerű, néztem, hogy ilyenfajta játékok nincsenek fent, de most nem is ezen van a hangsúly, hogy letöltik-e vagy nem, hanem az adózáson, meg a kifizetésben.
2014. dec. 21. 11:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Én magánszemélyként regisztráltam a Google Playre és a Google Wallet-hez sem kellett cég (2014 augusztusában). És igen, kifizetést is kaptam azóta.
2014. dec. 21. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!