Hogyan lehet programmal emberi cselekvéseket szimulálni?
Nem tudom mihez értesz, de ha van bármilyen programozási ismereted, a dolog algoritmikája mindenhol ugyanaz, csak meg kell írni. Ilyet neten sehol se fogsz találni. Nem tudom milyen szinten akarod ezt csinálni, de pl php-ban megírni egy olyat, amire én gondolok, hogy te gondolsz, nagyjából 10 sorba elfér, de lehet sokat mondtam.
Először is:
- meghatározod a keresett oldalt
- meghatározott a keresendő tartalmat
- kiíratod fájlba
Röviden ennyi.
Mellesleg így működnek a különböző letöltő programok is. Én is írtam már egy ilyet RTL Klub videók letöltéséhez.
Annál az a cél, hogy kideríted milyen séma alapján dolgozik a lejátszó, programozási nyelv segítségével behatárolod a videó hivatkozását és már töltődik is.
Ezt nem azért mondtam. Én ahhoz értek, azzal megtudom csinálni. De ilyet bármilyen programozási nyelvvel meglehet valósítani. Ezért mondtam, hogy ha megvan az algoritmus, onnantól már csak programnyelv függő a kódolása.
A php webnyelv, de ezen kívül még számtalan olyan van, amit elsősorban nem (csak) webprogramozásra fejlesztettek. (python, java, c/c++, c#, stb.)
Neked a fenti célra egy web crawler kell, de ha full-blown megoldás kell a user szimulálására, akkor a Selenium WebDriverre, vagy valamely azzal egyenértékű automation toolra lesz szükséged.
Tanulhatsz PHP-t is, mindig jól jön (úgyhogy ajánlom is, hogy legalább alapszinten ismerd), de technikai szempontból a Java vagy a C# jobb választás. Ha hobbi weboldal elkészítésén is töröd fejed, oda viszont ezek nem jók, mivel nincs használható ingyenes tárhely hozzájuk; oda PHP kell.
A következők alapján javaslom a döntés meghozatalát:
- Windows irányba mozdulnál? C#
- Multiplatform alkalmazások felé mennél? Java
- Android érdekelne? Java
- Kis- és közepes weboldalakat szeretnél készíteni? PHP
- Nagy webes rendszerekben gondolkozol?
a) Windows elég? C#
b) Nem elég? Java (Java EE)
Léteznek persze még egyéb nyelvek is dögivel (C, C++, Python, stb.), mind-mind a maguk előnyeivel és hátrányaival.
Ha kell, az alapozásban szívesen segítek, ahogy időm engedi...
A windows API-val kommunikáló, univerzális Python programoz írhatsz, ha használod a a win32api és win32gui modulokat.
Pl. egérkattintás, kurzor küldése x és y koordinátába, billentyű leütés... speciális utasítások.. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!