Miben különböznek a programozási nyelvek?
Figyelt kérdés
Ha egyben megtanulok programozni (alapoknál valamivel jobban), akkor egy másik nyelv miben különbözhet? A parancsokba (tagekben) vagy teljesen az alapműködés is eltér?2014. dec. 17. 13:08
1/14 Tengor válasza:
Működési logikában, függvény könyvtárakban, utasításkészletben. Más lehet az egyes nyelvek fő profilja, célterülete is.
2/14 anonim válasza:
a beszélt nyelves hasonlat szerintem egész jó.
3/14 anonim válasza:
Teljesen alapvető különbségek is lehetnek.
4/14 anonim válasza:
Különbözőségek lehetnek pl.: nyelvi elemek, szemléletmód, funkciók. Vannak alacsonyabb és magasabb szintű nyelvek is.
Nyelvek amiket megnézhetnél pl. Wikipédián:
- Whitespace
- Assembly
- Java
- Shakespeare
- Fortran
- F#
Mindegyik programozási nyelv, és elég látványosan eltérnek. :)
5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utána nézek, melyik nelvezet tűnik a jövő nyelvzetének applikáció írás szempontjából? Beszélt nyelvre visszatérve, itt is van világnyelv
2014. dec. 18. 07:09
6/14 anonim válasza:
> a jövő nyelvzetének applikáció írás szempontjából?
WP-re C#,
Android-ra Java,
IOS-re Object-C
7/14 anonim válasza:
persze, van világnyelv, több is. szerintem a legelterjedtebb a c/c++
8/14 A kérdező kommentje:
A c++ és a java mennyire hasonlít egymásra? Amúgy az aplikációk grafikáját miben írják? PL: ha valaki ír egy gombot annak alakját mivel írják?
2014. dec. 19. 13:02
9/14 Tengor válasza:
Nyelv függő, hogy hogy kell egy gombot a helyére tenni.
A C++ és a Java a nyelvi elemekben hasonlít, de egyébként nagyon különböző nyelvek.
10/14 A kérdező kommentje:
Pl hagy egy visual studio express (ezt tanították az egyetemen) leraktam egy gombot az egy négyzet forma volt. Hogy tudom azt a gombot én átalakítani például egy képpé? Tehát, ha a képre kattintanak akkor működik úgy mint egy gomb (html-ben lehet link helyére formát rakni, itt is ilyenre gondoltam)
2014. dec. 19. 16:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!