Szerintetek Java vagy C++?
Én azt mondom, kóstolj bele mindkettőbe, és amelyik jobban megy/tetszik, azt mélyítsd el.
Személyes véleményem, hogy a C++ nehezebb.
Nos, a Java egy domain specifikus nyelv, es velemenyem szerint kenyelmetlen azon tanulni, mivel picit osszetettebb otleteket is hasznal, es nem is tul rugalmas. Ha az objektum-orientalt programozas elveit mar ismered, akkor konnyu lesz megtanulni, viszont en nem biztos, hogy azzal kezdenem a programozast.
En a Python-t tudom javasolni, ott megismerkedhetsz alapveto imperativ es funkcionalis otletekkel is, anelkul hogy tul komplikalt lenne az eleted.
A C++ nem biztos, hogy jó ötlet kezdésnek, mivel kissé kacifántos tud lenni a szintaktikája, ráadásul nem csupán az OO gyakorlatra kell odafigyelned, de nagy gondot kell fordítanod többekközt a memóriakezelésre is, ami egy kezdőnél szerintem irreális teher.
Mint már annyiszor, most is a Java-t vagy a C#-ot tudom ajánlani, illetve a kifejezetten nulláról kezdőknek szóló, "Java Gyorstalpaló" című művet Werner Zsolt tollából.
Komolyan égnek áll a hajam olykor, milyen mélyenszántó válaszokat lehet olvasni ilyen témában. A Werner-féle Java gyorstalpaló pont nem az, amitől egy 14 éves kezdő megtanul programozni, főleg egyedül. Nem tudom, hogy aki ezt leírta, hány gyereket tanított már meg programozni.
Kezdésnek szerintem is a Python a legjobb, a lényeget sokkal hamarabb megérti belőle a kérdező, sokkal gyorsabban lesznek sikerélményei. Utána tovább lehet menni bármelyik irányba, 14 évesen még rengeteg idő áll előtte.
Én azt mondanám, hogy ha a kütyük eleje érdekel, szeretnél mondjuk appokat csinálni a mobilra, akkor érdemesebb a java felé orientálódni, ha meg a háta érdekel, vagyis a hardverközeli programozás, mondjuk szeretnél mindenféléket vezérelni, ahhoz talán a C++ áll közelebb, de a Python kiváló alapozás mind a kettőhöz, és kezdő szinten sokkal jobb.
Koszonom a valaszokat!
Akkor a C++ valasztom. De elsonek kitanulnam a Pythont. Ezert valaki tudna linket kuldeni,ahol tutorialok vannak? (Lehet konyv,video stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!