Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek Java vagy C++?

Szerintetek Java vagy C++?

Figyelt kérdés
Sok ideje fontolgatom mar,hogy melyiket tanuljam meg. Ti mit javasolnatok egy 14 eves fiunak?

2014. dec. 14. 21:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kicsit több információt tudnál adni?
2014. dec. 14. 21:36
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem Python.
2014. dec. 14. 21:53
 3/11 anonim ***** válasza:
Én személy szerint a C++, vagy a C#-ot ajánlanám, de éppenséggel a Java se rossz. Először azt kellene eldönteni, hogy mit szeretnél a jövőben csinálni.
2014. dec. 14. 22:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Én azt mondom, kóstolj bele mindkettőbe, és amelyik jobban megy/tetszik, azt mélyítsd el.

Személyes véleményem, hogy a C++ nehezebb.

2014. dec. 14. 23:49
 5/11 anonim válasza:
41%
Ha komolyan gondolod, akkor elsőnek a sima ansi C-t ajánlanám ától-cettig, lehet, hogy így elsőre hülyeségnek hangzik, de szerintem egy nagyon jó alapot ad. Aztán, ha már jól megy, akkor ki lehet egészíteni kis C++ finomságokkal. Hosszútávra fejleszteni egyébként mindenképpen a Java-t ajánlanám, mert ha nem multinál akarsz szoftvereket kiadni, akkor kő keményen tejelned kell az üzleti licenszért, ameddig a Java-val, ha az android app-jaid feltöltöd play-re kereshetsz egy kis aprót(havi pár tízezret) chipsre meg csokira és még fejlődsz is.
2014. dec. 15. 01:02
 6/11 anonim ***** válasza:
56%

Nos, a Java egy domain specifikus nyelv, es velemenyem szerint kenyelmetlen azon tanulni, mivel picit osszetettebb otleteket is hasznal, es nem is tul rugalmas. Ha az objektum-orientalt programozas elveit mar ismered, akkor konnyu lesz megtanulni, viszont en nem biztos, hogy azzal kezdenem a programozast.

En a Python-t tudom javasolni, ott megismerkedhetsz alapveto imperativ es funkcionalis otletekkel is, anelkul hogy tul komplikalt lenne az eleted.

2014. dec. 15. 08:06
 7/11 anonim ***** válasza:

A C++ nem biztos, hogy jó ötlet kezdésnek, mivel kissé kacifántos tud lenni a szintaktikája, ráadásul nem csupán az OO gyakorlatra kell odafigyelned, de nagy gondot kell fordítanod többekközt a memóriakezelésre is, ami egy kezdőnél szerintem irreális teher.

Mint már annyiszor, most is a Java-t vagy a C#-ot tudom ajánlani, illetve a kifejezetten nulláról kezdőknek szóló, "Java Gyorstalpaló" című művet Werner Zsolt tollából.

2014. dec. 15. 16:45
 8/11 anonim ***** válasza:
56%

Komolyan égnek áll a hajam olykor, milyen mélyenszántó válaszokat lehet olvasni ilyen témában. A Werner-féle Java gyorstalpaló pont nem az, amitől egy 14 éves kezdő megtanul programozni, főleg egyedül. Nem tudom, hogy aki ezt leírta, hány gyereket tanított már meg programozni.

Kezdésnek szerintem is a Python a legjobb, a lényeget sokkal hamarabb megérti belőle a kérdező, sokkal gyorsabban lesznek sikerélményei. Utána tovább lehet menni bármelyik irányba, 14 évesen még rengeteg idő áll előtte.

Én azt mondanám, hogy ha a kütyük eleje érdekel, szeretnél mondjuk appokat csinálni a mobilra, akkor érdemesebb a java felé orientálódni, ha meg a háta érdekel, vagyis a hardverközeli programozás, mondjuk szeretnél mindenféléket vezérelni, ahhoz talán a C++ áll közelebb, de a Python kiváló alapozás mind a kettőhöz, és kezdő szinten sokkal jobb.

2014. dec. 15. 17:34
 9/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

Akkor a C++ valasztom. De elsonek kitanulnam a Pythont. Ezert valaki tudna linket kuldeni,ahol tutorialok vannak? (Lehet konyv,video stb.)

2014. dec. 15. 18:24
 10/11 anonim válasza:

Szia!

Angol nyelvu, de nagyon jo alapokat ad.

[link]

2014. dec. 16. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!