C# metódust mivel csináljam?
public bool End()
{
foreach (char c in tömb)
{
if (c == 'X')
{
return false;
}
}
}
Ez így jó? A return true;-t melyik részébe kell beletenni?
Vagy esetleg az IndexOf. [link]
Egyébként minek neked karaktertömb? Ugye, nem sztrinként használod?
Mármint minden karaktere space karakter. Hát, tömb.All(x => x == ' ')
Én így csinálnám.
> public bool End()
Kell paraméter. Add át a tömböt.
> foreach (char c in tömb)
Ez így eddig jó, de könyörgök ne használj ékezeteket. Sőt magyar változó neveket sem, az előbbi miatt.
OFF: Egyik gyakornokunk is ezt csinálta, úgy szoktattuk le, hogy kicseréltük a kódjában a magyar ö betűt, svéd ö betűre, és mivel annak más az unicode karakterkódja, így fordítási hiba volt neki, így pár nap alatt elhagyta az ékezeteket. később azért elmondtuk neki, és sikerült leszoktatni a magyar nevekről is. Aztán kiderült, hogy nem megy neki az angol, így 3 hónapnál nem húzta tovább, pedig matekból jó volt. De hát ilyen ez a pop szakma.
Megoldás:
Ha minden karakternek ' ' kel lennie, ciklussal úgy oldhatod meg, hogy feltételezed, hogy az: bool result = true;, majd ha találsz benne olyat ami nem ' ', akor false-ra állítod és break-elsz. A metódus végén pedig visszatérsz reusult-al. return result.
#9 -es jó megoldás. Olvasható és egyszerű, nem kell bonyolítani a dolgot. Le merem fogadni, hogy gyorsabb is.
Én elsőnek a
return inputString.Trim().Length == 0
gondoltam még, de a IsNullOrWhiteSpace biztonságosabb és szebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!