Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Jó Java oktató könyvet mondaná...

Jó Java oktató könyvet mondanátok?

Figyelt kérdés

Itt kint Londonban 1500-2000 fontert vannak kurzusok, hat elment ezeknek az eszuk?! Akkor mar inkabb magamtol megtanulom.

A 24 ora alatti konyv nem lenne jo, azt mar mind megtanultam, valami halado kellene nekem.

Tud valaki valami jot? Ami lehetoleg nem 20 eves :D

2014. nov. 28. 16:22
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Agyhullám JAVA könyv nagyon tuti.
2014. nov. 28. 16:30
 2/10 A kérdező kommentje:
wow 12 k es 700 oldalas :D akkor ez tenyleg erhet valamit
2014. nov. 28. 17:14
 3/10 A kérdező kommentje:
de ez az 5.0 as java, most 7.0 van, ez nem baj? Marmint nem tul elavult az 5.0?
2014. nov. 28. 17:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Az agyhullámot én speciel nem ajánlanám, de nem kell velem egyetérteni.

A "24 órás" könyvek, legyen szó bármely nyelvről, csak arra jók, hogy befűts velük.

Ha fel tudnánk mérni, hogy hol tartasz, akkor talán több segítséget tudnánk nyújtani, azonban így, látatlanul azt tudom javasolni, hogy ha az alapokkal már tisztában vagy, bátran vágj bele a komolyabb hangvételű szerzeményekbe, és ha valami ismeretlen jön szembe menet közben, akkor guglizd meg, értsd meg, aztán haladj tovább.

Nagyon jó könyv és bárkinek kötelező olvasmányként ajánlanám Robert C. Martintól a "Clean Code: A Handbook of Agile Software Craftsmanship" című könyvet.

Aztán ott van még az Effective Java, bár az elég száraz, csakúgy, mint a Java Concurrency in practice.

Emellett javasolnám még, hogy járj utána a design patterneknek, ha eddig nem tetted, és barátkozz meg a JUnittal (vagy a TestNG-vel).

Érdemes lehet még feliratkozni a magyar Java levlistára is, ha másért nem, hogy új fogalmakkal találkozz, amikre rákereshetsz, hogy megértsd, miről is van szó.

Ezen felül ezt a két blogot is jó ötlet lehet látogatnod (és akár kommentben néha kérdést is feldobnod a témára vonatkozóan):

[link]

[link]

Azt hiszem, a lehetőségekhez mérten kielégítő választ adtam :)

Sok sikert!

UI.: Ha van kérdésed, nyugodtan megdobhatsz vele privátban.

2014. nov. 28. 17:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Az agyhullám nagyon jó!

A 24 óra nekem ott áll a budiban ha elfogy a papír...

2014. nov. 28. 22:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Agyhullám az szerintem egy gányadák.

24h-ról is ugyanezt eltudnám mondani.

Én személy szerint, az ilyen sorozatokban kiadott könyveknek nem igazán van értékük. Inkább egy hozzáértő, de csak is kizárólag egy nyelvre koncentráló szerző által írt könyvnek van értelme.

Én őt (1. link) veszem elő. ha kell valami. De akkor is a legjobb ez: (2. link)

[link]

[link]

2014. nov. 29. 11:09
 7/10 A kérdező kommentje:

ja (ez most hulyen fog hangzani) de ez angolul van.

Jo vagyok angolbol, de amikor fullra nem vagok valamit, akkor csakis magyarul tudom felfogni.

Ezert is vettem meg Bjorn C++ konyvet.

2014. nov. 29. 20:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Mííjjj meglepő. :D Angol az informatikában.
2014. nov. 29. 21:22
 9/10 A kérdező kommentje:
gondoltam h most ezert nekem ugrotok, de angol motivacios konyvet sem tudok ugy atelni, mint egy magyart. Az agyam egyszerre ertelmez-fordit-kepzel, es igy az erzes mar nem jon at. A programozassal is igy vagyok, meg is kell erteni, es fejben tudni kell a mechanikat is elkepzelni. Nem vagyok zseni, de nem is allitottam...
2014. nov. 29. 22:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Mily' szerencsés vagy, hogy ez magyarul is megjelent ;)

[link]

Más kérdés, hogy illene hozzászoknod az angolhoz...

2014. nov. 29. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!