Mi a baj a fgv-emmel?
Hellósztok!
Egy "hiba"kezelő fgv volt a cél ami megnézi hogy egy megadott szám megfelel-e az adott kritériumoknak.
Számrendszerek közti átváltásnál, ha nem 2 és 36 közötti számot adunk meg.
Illetve ha a megadott szám nem a megfelelő számrendszerben van(pl az alap: 10 a szám pedig: A6
e: a tomb hossza(hány elemű a szám)
a: alap
ua: új alap
szam[]: ez tartalmazza a már charból átalakított sorozatot
int hiba(int a, int ua, int szam[], int e){ /*++++*/
int i=0;
if( a<2 || a>36 || ua<2 || ua>36 ){
return -1;
}
for(i=0; i<e ;i++){
if(szam[i] >= a){
return -1;
}
}
}
Előre is köszönöm a válaszokat!
Az, hogy teljesen értelmetlen.
A tömbben gondolom betűk vannak, amiket így nem tudsz összehasonlítani egy számmal (pontosabban nem azt kapod, mint amit vársz), valamint azt sem teljesen értem, hogy hogyan gondoltad pl azt, hogy "F>8".
Fogalmam sincs. Mikor megpróbálom fordítani "program működése leállt" és kidob. a hibakereső ide mutat hogy ezzel van vmi.
Illetve ha ki kommentelem a függvényt akkor lefordul(még nincs kész a programom, de a még félkész részeket is kikommenteztem szóval (elvileg) azzal sem lehet baja.)
így hívtam meg:
char xhiba={"HIBA"};
if( hiba(a, ua, szam, e) == -1 ){
fprintf(f,"%s\n", xhiba);
}
Ebben lenne hiba?
Ez nem a karakter tömb már.
A karaktereket már előzőleg átalakítottam számokká(A -> 10, stb)
szóval egy 10-as alap esetén(c3 számnál) az 13 >= 10
"char xhiba={"HIBA"};"
inkább:
"char *xhiba = "HIBA";"
vagy
"char xhiba[] = "HIBA";"
Oh... Valóban elkerülte a figyelmemet.
Bár még így sem működik, mindenesetre már lefordul, szóval köszönöm, a kérdésre megkaptam a választ.
ment a zöld :)
Oh még még ezzel is fáradtál,
Köszönöm még egyszer, jó látni hogy akadnak még ilyen jófej emberek is :)
Illetve utólag neked is kösz 2.! Ugyan nem az a probléma amit leírtál, de fölhívtad a figyelmem
hogy hibásan végeztem az átalakítást.
(rendesen számmá alakította de csak az egyik jegyet pl 12 esetén csak egy 2-es volt ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!