Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az igaz, hogy a C az egyik...

Az igaz, hogy a C az egyik legnehezebb nyelv kezdésnek? Ha igen miért azt tanítják az első szemeszterben?

Figyelt kérdés

Talán így akarják kiszűrni a diákokat, hogy aki már ezt se tudja legalább annyira hogy átmennyen, az ne is próbálkozzon programozással?

Nekem nem megy valami jól, valószínűleg meg fogok bukni. Bár elvileg még átvihetem következő szemeszterbe, de akkor már az új tananyag is ott lesz, szóval nem tudom lesz e értelme, bele e fogok jönni.

Am kb 2 hónapja kezdődött a suli, azt nem mondanám hogy irgalmatlan sokat foglalkoztam vele, de azért beleöltem jópár órát. Szerintetek van értelme küzdenem és idővel belejövök, vagy keressek más foglalkozást?

Arra hogy mennyire érdekel: úgy kezdtem el a sulit h lényegében semmit nem tudtam programozásról, de a feladatok megoldását /ha sokáig is tartott/ élveztem, viszont most már a feladatok nagy részét nem tudom megoldani, és örömöm már nem is nagyon van belőle csak a frusztráció.

2014. nov. 15. 22:22
1 2
 11/13 nlorant82 ***** válasza:
Istenem ilyen mennek Egyetemre! Szerintem a C egy könnyű nyelv bár ez az én magán véleményem! Régen mikor én jártam egyetemre még oktaták a diákot ma már az unokatestvérem azt tanulja az egyetemen amit én középiskolában tanultam na ezért van az hogy nehéznek érzik egyesek a C nyelvet! Meg nem kel mindenkinek programozónak lenni csak azért mert az menő szakma érdemes olyan irányban tanulni amit szeretsz és amihez konyítasz is! Én gyerekkoromtól számítógép és elektronika megszállott voltam és vagyok is és ezért kezdtem számítástechnikai műszerészként majd mérnök informatikusként folytattam a tanulmányaimat! Soha nem lenék hentes,szakács vagy kőműves mert nem érdekel és nem is értek hozzá ugyan ezért nem lenék építész mérnők vagy egyéb sem! Imádom a C nyelvet és minden munkával töltőt percet élvezek lehet kocka vagyok na és?
2014. nov. 16. 13:42
 12/13 Reiber Péter ***** válasza:

Szerintem szükség van átlagos programozókra is, nem csak zsenikre és mágusokra, tanulni sosem szégyen.

Szerintem ma a legtöbb környezetben a C nem ad jelentősen jobb tömörebb vagy gyorsabb bináris kimenetet mint akár a pascal vagy neadjisten basic.

Lehet, hogy több lehetőség van beavatkozni a fordítás menetébe, vagy rákényzserít az emberre egy gépközelibb gondolkodást, de a gigahertzek és gigabájt ramok világáben valahogy nem igazán tudom ezt annyira komolyan venni, mint anno, amikor 15éve a mikrovezérlő mellet lévő kilobyte ramokért küzdöttünk.

Ma meg egy 2dolláros gyufásdoboznyi gagyikártyán is 4magos ghz cpu és gigás ddr3 chip lapul.

Vannak biztos speckó alkalmazások ahol az optimalizáció továbbra is minden, vannak platformok, ahol történeti okokból maradt kizárólagos a C és persze rohad a világ meg stb, de szerintem mindent a helyén kell kezelni és együttélni a fejlődéssel.

2014. nov. 16. 15:21
 13/13 anonim ***** válasza:

Mindenre a megfelelő eszközt kell választani. Ha valami nagyon gyors és stabil dolog kell, ott van a C és a C++. Ha egy csili-vili webalkalmazás, akkor Java. Ha a kutatási eredményeket kell gyorsan kiértékelni, akkor MATLAB.

A C nem "avult el", hazai pályán még mindig a legjobb, de a feladatok sokkal sokszínűbbek lettek. Ha mindent egy nyelvben akarsz megírni, rossz programozó leszel, függetlenül attól, mi az az egy nyelv.

2014. nov. 16. 23:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!