Autohotkey-ben a hosszú í miért nem bindelhető?
Azt szeretném elérni, hogy kicsréljem a hosszú í-t egy másik gombra. Az oka pedig, hogy fps játékokban az szokott lenni nekem a gugolás, viszint egyes progikban pl skyrim, vagy chivalry nem ismeri fel és nekem kínlódás a control-t, vagy c-t nyomogatni.
Próbáltam autohotkey-el, de nem működik. Minden más gombbal megy, csak azzal ami kéne nem. Más programötlet használatára is nyitott vagyok.
Válaszokat előre is köszönöm.
Először olvasd el rendesen. Ember.
Néhány játékban nem lehet használni a hosszú í-t. Tudod, ami a bal shift mellett van. Ilyen pl a skyrim, vagy a chivalry. Hiába nyomod meg a gombkiosztásnál, nem fog odaírni semmit. Próbáltam a configban beállítani, akkor már kírta az í-t, viszont továbbra se reagált a játékban rá. Ezért akartam valami makrót csinálni rá, hogy mondjuk ha lenyomom az í-t akkor controlként értelmezze. Remélem így már érthetőbb.
Én most hirtelen kipróbáltam.
Kis újjal nyomod? Nekem majdnem összeakadt a gyűrűs ujjammal, és be görcsölt. ÁÁ XD
Gratulálok hogy te nyomva tudod tartani. :D
(Csak kíváncsiságból, hogyan oldottad meg?)
Ez valószínűleg kéz függő is lehet. Ha például neked medve mancsod, van akkor a control jobban feküdhet :)
Nekem pont rajta van az í-n a kisujjam és a controlnál érzem úgy, mintha le akarna szakadni. Még soha nem kaptam idegbajt videójátéktól, de ebben az esetben sikerült.
A problematika forrása pedig, hogy egyes progik, mint pl az autohotkey nem ismernek fel egyes karaktereket, így először fel kell kutatni a karakter helyét (vagy valami ilyesmi).
Ehhez pedig kell egy script amiben csak ez van:
#InstallKeybdHook
Ezt futtatod, aztán megnyomod a keresett billentyűt, majd jobb klikk rá a tálcán, Open / View / Key history and script info
Ott pedig a VK oszlopot kell lesni. Az í esetében ez E2 jelzésű lesz, amit majd VKE2-ként kell hasznosítani. Utánna csak egy sima remap scriptet kell írni, ami nálam így néz ki:
#IfWinActive ahk_class akármi
VKE2::-
#IfWinActive
Nem volt egyszerű kiderítenem, hogy mi is a nagy titok, szóval használd belátással az átadott tudást.
Kicsit késve, de kösz az infót.
Bölcsességedet tovább viszem a következő generációra. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!