Hogyan tudom meghuzni a processzort?
Hogyan kell meghuzni a BIOS-ban egy AMD Phenom II X4 945 3.00Ghz processzort?
Asus M4A77TD PRO alaplapon
Nagyon jo lenne ha valaki eltudná mondani
Szétszeded a gépet, leveszed a proci hűtőt, kiveszed az alaplapi foglalatból a processzort, és jól meghágod. :D
Najó, viccet félretéve. Nem meghúzni szokták a processzort, max ha már szlengekben beszélünk, felhúzni/túlhúzni az órajelét a processzornak. :P
Léteznek windows alá is tuning progik, de én ezt nem javasolnám. Tapasztalatam szerint sokkal instabilabb, nehezebb úgy tuningolni jól. Ill. BIOS-ból nekem mindig többet sikerült kihoznom bármilyen prociból eddig. Mindenesetre ha a windows-os módszer érdekel: [link]
BIOS esetén viszont meg kell találnod, hogy hol állítható az FSB órajele, majd ezt szép lassan 10-20 mhz-el emelgetni, majd minden emelés után ellenőrízni a ram sebességét, és kompenzálni ha esetleg túl sok lenne, majd bebootolni windowsba, és futtatni egy pár percig occt-t pl. Vagy egyéb stabilitást mérő progit, közben meg mérni a sebességet. Lehet akár superpi is. Ha stabil, újra vissza biosba, és újból emelni kicsit az FSB-n. Ismét ügyelni a RAM sebességére, és kompenzálni azt, ha szükséges. Nagyjából ennyi.
De keress rá gugliban, rengeteg leírás található.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!