Bekér egy számot és eldönti, hogy egész vagy tört illetve pozitív negatív vagy nulla?
Hurrá, többet tudok, mint egy programozó informatikus!
Két dologra van szükséged:
Logikai vizsgálatra ( IF néven keresgélj)
és maradékos osztásra ( általában % a műveleti jele).
Ezeket kombinálva könnyen megoldható - azt a "programozót" aki nem tudta megoldani, meg ne kérdezd meg többet :D
De próbálj elkezdeni vele haladni, aztán ha megakadsz, segítünk - de nem fogja (remélem) senki megírni helyetted a leckédet.
Az egyetlen „problémás” rész a törtszám felismerése, erre a fentebb említett frac() tökéletes. Én meg az int() függvényt használtam.
„...nem fogja (remélem) senki megírni helyetted a leckédet.”
Ej, csak nem lett beteg SimkoL?
Kezd elegem lenni a sok kioktató, fennhéjázó, stb... hozzászólásból. Mindenki volt kezdő valamikor, nem kellene arcoskodni nulla tudással - tisztelet a kivételnek -. Véleményem szerint egy kész, megoldott feladatból is lehet tanulni ha akar valaki, ha nem akkor bukás mivel a vizsgán nincs aki segítsen. Sokan keresnek meg privátban a hozzáállásom miatt - még ha útáltok is érte - mivel 'emberi nyelven', türelmesen elmagyarázom. A harmadik gyermekemet nevelem informatikusnak azt hiszem van egy pici tapasztalatom. A kérdező is tegnap 20:26-kor megkapta a választ privátban.
Lehet köpködni, szidni, nekem ilyen a mentalitásom.
Jaj már. Gondolod, hogy komolyan neked akartam menni ezzel a gyermetegen maliciózus megjegyzéssel? Az én tudásom tényleg nulla, de éppen ezért nagyon is átérzem, amikor valaki semmi feladatokkal birkózik, és szívesen segítek neki, akkor is, ha néha majmot csinálok magamból. De lehetőleg valami minimális önmozgása legyen, mert különben nem hiszem el, hogy egyáltalán mozdítható. Ezenkívül erkölcstelennek érzem, ha valaki csak megúszásra játszik, és ennek érdekében másokat dolgoztat maga helyett -- még ha majdan remélhetőleg lesújt is rá a vizsga szőrös mancsa. Igenis, legyen szíves párbeszédet folytatni, és felfedezni azt, hogy a házi feladatok gondolkodással is megoldhatók, és nemcsak azzal, hogy valaki más már eleve tudja.
A pedagógiai elveink láthatólag eltérnek, de ezért köpködni, szidni? Nemigen hinném, hogy bárki igazán haragudna rád, inkább haszontalan és egy kissé komikus a dolog a mások szemében. Vannak efféle hagyományos mókák, mint a legénycsúfoló/leánycsúfoló, de attól még az a jó, ha vannak legények is, lányok is. A Végtelen Történet jelszavával élve: Tedd azt, amit akarsz.
Nem neked szólt, értém én a viccet, csak már privátba is kaptam jó pár beszólást a segítőkészségem miatt.
Jól esett, hogy hiányoltál :)
A hsz-eket olvasgatva, azon gondolkoztam, milyen ember lehet az, akin egy ilyen példa kifog? Nálunk még a filozófusok vagy magyartanárnak készülők is megoldanak egy ilyen példát, ha előtte 15 percben elmondod neki az alapokat. A lényeg a lényeg, hogy csak egy rendkívül lusta valaki lehet, aki annyira nem akarja használni a fejét.
Szóval a "kedves" kérdezőnek a válaszom ez:
átnézed az óra anyagát, és használod a fejedet!
Ez a mondatot pedig, hogy megkérdeztél egy proginfóst aki nem tudta, az a végzett webprogos jut eszembe aki videó beágyazását iframe-val akarta megvalósítani....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!