Bekér egy számot és eldönti, hogy egész vagy tört illetve pozitív negatív vagy nulla?
Figyelt kérdés
Ezt hogy lehetne megoldani Free Pascalba?2014. nov. 3. 19:16
1/20 anonim válasza:
Negatív szám: kisebb mint nulla.
Pozitív szám: nagyobb mint nulla.
Nulla: pont annyi.
Tört: nem osztható eggyel maradék nélkül.
2/20 A kérdező kommentje:
Igen eddig én is eljutottam, csak a programot nem tudom elkészíteni
2014. nov. 3. 19:30
4/20 Tengor válasza:
Meddig jutottál el? Ez nem az önkéntes házifeladat írók fóruma, mi itt segíteni próbálunk!
5/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért de már megkérdeztem egy programozó informatikust is és ő sem tudta
2014. nov. 3. 19:41
6/20 Tengor válasza:
#5, azért mert programozó szakra jár, nem jelenti, hogy programozó, csak hogy bejár :)
Ez nem egy túl bonyolult program.
Tudsz-e írni egy hello wordot? Tudsz-e számot bekérni? Tudsz-e elágazást írni? Tudsz-e... őőő kész a feladat.
7/20 anonim válasza:
Ezt nem írom meg mert ciki lenne. Figyelj beolvasol read-el egy real típusú számot. Majd megvizsgálod a fenti módszerrel. Annyit helyesbítenék, hogy a tört vizsgálata az, hogy a törtrész 0-e? Frac(n)=0.0
8/20 anonim válasza:
Olvasd be a számot integernek, ha elszáll a program, már tudod, hogy tört! :D
G.
9/20 uno20001 válasza:
<off>
@Geniuseus: The best solution ever! Ezenkívül még be kellene írni a dokumentációba, hogy a szerencsétlen júzer tudja, hogy ez mit is jelent.
</off>
10/20 Tengor válasza:
#9, az user írhat rá egy batch programot, ami érzékeli ha elszállt a program és akkor lehet tudni, hogy tört volt a beírt érték... :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!