Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi az a HTML szerkesztő?

Mi az a HTML szerkesztő?

Figyelt kérdés
Lehetőleg közérthető, alapfokú leirásr kér egy olyan kezdő, mint amilyen Te is voltál - anno - , de mára már a szakértője vagy. De tényleg, egyszerünen fogalmazz, és ha lehet, pédákat is linkelj.Köszi.
2010. jan. 25. 19:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A könyv meg a könyvtárban ingyen van és nem kell a videón hunyorognod meg a hülye narrációt hallgatni.
2010. jan. 26. 14:13
 12/18 anonim ***** válasza:

14:13

Lehet, hogy jó künyvből tanulni irodalmat, meg történelmet.

Viszont webszerkesztést meg kell érteni.

És látod, akárhogy írjuk le neki ha nem érti meg miről is van szó. Viszont ha vizuálisan is látja akkor könnyebb felfogni, úgy hogy van egy "narrátor" ahogy te nevezted.

Láttam már youtube-n meg más videómegosztókon " informatikai oktatóvideót" elég gagyi volt.

Nézz meg egy ingyenes anyagot ebből és aztán szóld le, hogy milyen szar mert fizetni kell érte..

2010. jan. 26. 16:10
 13/18 anonim ***** válasza:
Ha én meg tudtam tanulni könyvekből mindent amit tudok akkor másnak is menni fog. Én főleg a Computerbooks könyveiből tanultam meg programozni, html, php, mysql, java, ajax, stb... Egyiket sem tudom profin, tökéletesen, mert az agyam már nem fog annyira meg nincs is annyi időm hogy az algoritmusokkal, függvényekkel tudjak eleget törődni, de megtanultam őket hogy tudjam használni. A videónál idegesít hogy rossz minőségű, meg kell állítani, visszatekerni, nem tudom a kezembe venni. Nekem le kell hogy legyen írva, hogy tudjak beleírni, hozzátudjam fűzni a saját dolgaimat és amikor valami eszembe jut csak lekapom a polcról és már ott is van. Persze mindenkinek más jó, de sosem értettem ezt a video tutorial hype-ot.
2010. jan. 26. 17:51
 14/18 anonim ***** válasza:

Csak az ingyenes videók "rossz minőségű"-ek ahogy nevezted.

A többiben teljes mértékben egyetértek, hogy nincs mindig kéznél, mert kell hozzá egy lejátszó, ha meg akarsz valamit keresni mert nem ugrik be hirtelen, hogyis van, akkor sokáig kell ide-oda böngészni a videót míg megtalálod ami kell. Videó tanulásból is úgymond kötelező jegyzetet készíteni, hogy később vissza tudd nézni a fontos dolgokat videó nélkül.

A videó általában az alapok elsajátításában segít és bemutat egykét-konkrét dolgot.

A köny is hasonló elven működik, csak megemlít több más lehetőséget is amire ha nem is mutat példát, mert az alapok elsajátítása után mindenki megtudja próbálni saját példákkal.

A webszerkesztés mindenkinek a fantáziájára és a tudására van bízva.

Az egész lényege bármilyen programozásnak, hogy meg kell érteni a működését pl. tömbök, függvények , feltételes elágazások.

Ha megérti az alany, hogyan működik akkor már tudja használni és nem szégyen fellapozni közben sem egy jegyzetet, vagy könyvet, ha elfeledkezünk, hogyan kell pontosan írni egy bizonyos parancsot.

A megértésen túl gyakorolni kell minél többet, mert csak így rögzülnek hosszútávon az egyes "kódok" formázási lehetőségek.

2010. jan. 26. 19:18
 15/18 anonim ***** válasza:

Egyszerűen:

A HTML az az a kód amiből a honlapok állnak.

Megnézheted minden honlapról hogy milyen html-ből áll, ha jobb egérgombbal kattintasz rá és rámész arra, hogy Oldal Forrása, (vagy valami hasonló).

Amikor a géped honlapokat jelenít meg, akkor valójában az történik, hogy a böngésző letölt HTML-eket és a HTML kódból kitalálja hogy mi van a honlapon.

A HTML barátja a CSS ami azt mondja meg, hogy hogy nézzen ki a honlap (hogy legyen elrendezve, milyenek legyenek a színek, betűtípusok).

Ha honlapot akarsz készíteni akkor meg kell tanulnod html-t írni. HTML-t jegyzettömbben is lehet írni én ott szoktam ha kell.

Ha érdekel a dolog és tudsz angolul, akkor a [link] címen remek tutorial van amit érdemes végigcsinálni, mert szemléletes példákat mutat és ÉRTHETŐ kezdőknek is.

2010. jan. 27. 13:50
 16/18 anonim ***** válasza:

13:50

kipróbáltam ezt a tesztet amit linkeltél, viszont PHP nál nem tudom mért jelölte hibásnak a válaszomat, Rosszul értelmeztem a kérdést?

"1. What does PHP stand for?

You answered: Personal Home Page

Wrong Answer!"

válaszlehetőségek:

Personal Home Page

Personal Hypertext Processor

Private Home Page

PHP: Hypertext Preprocessor

2010. jan. 27. 15:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Az volt a kérdés magyarul, hogy minek a rövidítése a PHP. Te azt válaszoltad, hogy Personal Home Page. Nem ez a helyes válasz. A PHP a PHP Hypertext Preprocessor-nak a rövidítése.

De ne csak a teszteket csináld meg, hanem olvasd el a tanító oldalakat is. Ezt leírják a PHP tutorial elején!

2010. jan. 27. 15:34
 18/18 anonim ***** válasza:
De ez hülyeség, akkor eleve hülyeséget írnak a könyvek meg a weboldalak amikor azt írják, hogy PHP = Personal Home Page
2010. jan. 27. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!