Írtam C++ ba egy aknakeresőt de nem tudom elmenteni abba a fájlrendszerbe, hogy alkalmazásként tudjam futtatni!?
Le kellene fordítani a cpp fájlt, mondjuk így:
g++ aknakereso.cpp
> Írtam C++ ba egy aknakeresőt de nem tudom elmenteni abba a fájlrendszerbe, hogy alkalmazásként tudjam futtatni!?
Ha jól látom itt valami fogalomzavar lehet. A forrásfájlokat .cpp kiterjesztésbe mented le a fájlrendszerre (fájlrendszer például a ext3, nfts, fat32), a fájlrendszert az OS kezeli, neked ezzel különösebb dolgod nincs. Amit te akarsz az a fordítás, magyarul compile. Ilyenkor a programod az adott platform-ra és runtime-jára fordul. MS DOS és MS Windows rendszeren például .exe kiterjesztést kap majd. Itt igazából a tartalma a lényeg, egy lefordított kódból úgynevezett bináris fájl lesz. Ezt tudod futtatni.
Amúgy, nem kötekedés képen de, hogyan sikerült eddig mindenféle debug vagy tesztelés nélkül írnod egy aknakeresőt?
Nem bántásból mondom, de előbb az alapvető fogalmakkal és ismeretekkel legyél tisztában, és utána próbálj programozni. Oké, jóindulatúan feltételezem, hogy a "fájlrendszer" említése itt egyszerű nyelvbotlás volt, inkább fájltípust szerettél volna mondani.
Aztán tisztában kéne lenni a fordítók lényegével: írsz egy programot egy adott ptogramozási nyelven (ami a gép számára nem értelmezhető), és a fordító ebből készít egy futtatható fájlt (.exe Windows alatt), amit már el tudsz indítani.
A pontos válaszhoz persze tudni kéne még pár dolgot:
- Milyen oprendszert használsz?
- Milyen fordítót?
- Mi a hibaüzenet?
Bár szerintem ha ennyire az elején jársz, első nekifutásra nem biztos, hogy célszerű egy aknakeresővel kezdeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!