[Ajax] Kaphatok kis segítséget?
Nos, elakadtam kicsit, mivel csináltam egy gombot ami betölt egy phpt a jquery load function-nel, egy divbe.
Viszont ugyanakkor én a gomb lenyomásával egy másik div tartalmát a html function-nel és a $.post-tal átadtam a phpnak. alertnél még kiírja a div tartalmát de a php szerintem már nem kapja meg. Miért lehet ez?
jQuery:
$('#gomb').click(function(){
var content = $('#div2').html();
alert(content);
$('#div1').load('php/try.php');
$.post('php/try.php',{
content: content
});
});
Php:
<?php
$content = $_POST['content'];
echo $content;
echo "Szeretem az almát mert finom.<br />";
?>
(Így zárójelben a load működik mivel a "szeretem az almát.." szöveget kiírja, viszont amit kap a php azt nem.)
Illetve próbáltam felcserélni a post és a load sorrendjét de sajnos úgy sem kapom meg az eredményt:/
Aki próbált már hasonlót és kitudna segíteni egy kicsit annak nagyon megköszönném.(:
Ez nem így működik. Most azt csinálod, hogy lekéred a PHP által generált szöveget, amiben persze nincs beállítva a content, így azt nem írja ki. Utána elpostolod neki a contentet, de azzal meg nem csinálsz semmit sem (ki sem íratod).
$('#div1').load('php/try.php?content='.content);
és PHP-ban $_POST helyett $_GET
Ja igen, pont helyett + kell. Bocsi. :)
Csak megtalálja a fájlt, ha az előbb meg kiírta. Az általad bemásolt fájlnevet hagytam a kódban.
Console-ban dob valami hibaüzenetet?
Feldobtam tárhelyre hogy megnézzem mi is a console hiba.
Ezt kapom: Syntax error, unrecognized expression: "a content változó tartalma"
Ha csak annyit írok a divbe hogy alma azt elküldi.
Ha azt írom, hogy alma (enter) barack azt is.
Ha egy 3 soros html kódot írok bele, akkor azt miért nem? Nemértem:/ olvasgattam ilyeneket, hogy a .html() mögé kell egy .trim(), meg hogy replacel ki kell szedni néhány dolgot lásd: $(content.replace(/^[ \t]+/gm, ''));
de sajnos sehogysem tudom átpostolni a phpnak ezt a pár sort:
<h1>Valami</h1>
<button type="button" onclick="document.getElementById('para').innerHTML = Date()">Idő</button>
<p id="para"></p>
Kezdek kifogyni az ötletekből.
A pontos hibaüzenet ez:
Uncaught Error: Syntax error, unrecognized expression: Valami</h1>
<button type="button" onclick="document.getElementById('para').innerHTML = Date()">Idő</button>
<p id="para"></p>
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!