Otthon könyvekből meg lehet tanulni profi szinten programozni?
Arra gondolok, hogy egy komolyabb dinamikus weblapot, vagy akár egy egyszerűbb netes játékot eltudjak készíteni. HTML nyelvet tudom.Ha meglehet anulni mennyi idő alatt?
16 éves vagyok
Tapasztalatokra, és tanácsokra lennnék kíváncsi okoskodók kíméljenek köszönöm
Meg lehet tanulni. Az idő attól függ, hogy milyen az előéleted, mennyi érzéked van hozzá és, hogy mi a cél.
Az otthon tanulás legnagyobb veszélye az általában, hogy az adott mű (könyv v. online tutorial) általában a nagy egész csak egy kis részére koncentrál. Hiába is tanulsz meg mindent belőle attól még sok minden rejtve marad, amire talán nem is gondolsz. Míg egy szervezett képzésnél az egyes részek talán nem kapnak olyan nagy hangsúlyt, de legalább mindenről van szó egy kicsit.
HTML mellé érdemes CSS-t is tanulni. Utána érdemes PHP-t, MySQL-t tanulni. Aztán jöhet a JS.
Könyvből sosem leszel profi.
Profi munkahelyen leszel, nagyobb csapattal együtt dolgozva, x év után.
Programozni meg lehet tanulni otthon, jó is lehetsz benne eléggé, hogy dolgozzál a szakmában. Igazán profi programozó kevés rohangál ezen a bolygón - és ez olyan mint az operáció. Igazán profi sebész csak sok éves SZAKMAI gyakorlattal lehetsz.
Kezdő szint: könyv, internet,
Haladó szint: internet, oktatás, gyakorlás
Profi szint: internet, gyakorlás, munkahely
Én szerintem:
1) Kezdő - Alapok megértése, vezérlési szerkezetek, egyszerű algoritmusok, 1-2 nyelv
2) Közép - Egyetemi oktatáson tanultak. Itt rengeteg minden van. Ezt elvégezve, vagy akár közben, rájössz: hogy mi érdekel igazán. Mobil platform? Szerver téma? Hálózat? és stb. Rengeteg szakirány van.
3) Haladó - Ha már tudod mi érdekel és merre akarsz "kasztosodni" akkor azt tanulod.
Az informatika átkai: [1] 5-6 évente ÚJRA kell tanulni, [2] Ha valamiben jó vagy, akkor másik 100 dologban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!