C#-ban miért "tilos" "kezdőknek" a break és a continue utasítás használata?
Szerintem egy switch-ben nyugodtan használhatják a kezdők is a break utasítást.
De egyébként szerintem is azért tilos/nem ajánlott ciklusokban pl., hogy átláthatóbb legyen a kód. Tehát jobban követhető legyen, mit mikor csinál. A goto-t is tiltani szokták egyetemeken pl. ugyanezért: egy idő után már nehezen követhető a sok ugrabugrálás...
"Szerintem egy switch-ben nyugodtan használhatják a kezdők is a break utasítást."
Switchben nem használhatják, hanem kell, hogy használják.
Ciklusokban pedig valóban azért nem, mert átláthatatlan lesz tőle a kód és valószínűleg csak rosszul van megfogalmazva a ciklusfeltétel.
És azért van kiemelve a kezdőknek szó, mert optimalizációra valóban használható, de ez a kezdőket általában nem nagyon érinti.
Szerintem lehet írni olyan switch-et, amiben nincs break. (De azt aláírom, hogy ez a ritkább eset, viszont a "kell"-t elég erősen megcáfolja szerintem.)
Szóval nem értem, miért kellett belekötni a "használhatják" szóba...
Ha nincs benne break, akkor return, vagy felesleges a switch kb :)
Egyébként a continue-t egész értelmesen lehet használni, sokszor logikusabb, mint valami trükkös megoldás, de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!